Русия не се притеснява от потенциалните опити на САЩ да

...
Русия не се притеснява от потенциалните опити на САЩ да
Коментари Харесай

Русия уверена, че САЩ не могат да я разделят от Китай

Русия не се тормози от евентуалните опити на Съединени американски щати да повлияят на политиката на Китай по отношение на Москва. Това съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитират от " Ройтерс ".

Думите му са във връзка визитата на американския държавен секретар, където той беседва с китайския президент Си Дзинпин.

По време на рядката аудиенция на американският първи посланик в Пекин двете страни се споразумяха да стабилизират интензивното си съревнование, тъй че то да не прерасне в спор, само че не съумяха да реализират огромен пробив.

Блинкън обаче съобщи, че е помолил китайското държавно управление да бъде доста внимателно по отношение на опцията които тя може да употребява във войната си в Украйна.
 Блинкън и Дзинпин взаимно се увериха в почитание на държавно равнище
Блинкън и Дзинпин взаимно се увериха в почитание на държавно равнище

Срещата им беше оповестена единствено час преди да стартира

Песков акцентира, че Пекин има суверенното право да основава връзки с други страни и опитът за създаване на предсказуеми връзки сред Китай и Съединените щати е значим.

Русия не счита, че има риск договарянията сред Съединени американски щати и Китай да ѝ основат проблеми, означи той.

" Отношенията ни на стратегическо партньорство с Китай ни дават убеденост, че развиването на връзките на Пекин с други страни в никакъв случай няма да бъде ориентирано против нашата страна ", уточни Песков.

Санкционирана от Съединените щати и Европейския съюз поради Украйна, Русия търси в Китай пазар за своя енергиен експорт и партньорство в една световна антизападна ос, която би сложила на тестване съществуващия международен ред.

, като даде обещание другарство, само че резервира " безпристрастна позиция " по украинския спор., до момента не е довел до пробив.
 Крайната цел на Съединени американски щати в играта с Украйна - не Русия, а Китай?
Крайната цел на Съединени американски щати в играта с Украйна - не Русия, а Китай?

Вашингтон гледал на Киев като на инструмент за въздействие върху Русия и региона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР