Русия не само ще продължи ефективно да се противопоставя на

...
Русия не само ще продължи ефективно да се противопоставя на
Коментари Харесай

Лавров: Русия предприема настъпателни действия срещу държави, които нарушават международните си задължения

Русия освен ще продължи дейно да се опълчва на „ юридическата експанзия “ на Запада, само че и ще предприеме настъпателни дейности за изправяне под отговорност на страни, които нарушават интернационалните си отговорности. Това съобщи съветският външен министър Сергей Лавров на съвещание на колегията на Министерство на външните работи на Русия на тематика: „ Руската външнополитическа линия и международноправни механизми: настоящи задания “. Посолството на Русия в България разгласява част от формалната му тирада.

SafeNews разгласява поста без редакторска интервенция:

На 27 март под председателството на С.В.Лавров се организира съвещание на колегията на Министерство на външните работи на Русия на тематика: „ Руската външнополитическа линия и международноправни механизми: настоящи задания “.
Колегията означи, че системата на интернационалното право, учредена на задачите и правилата на Устава на Организация на обединените нации, е подложена на сериозен тест за устойчивост.
Западняците в границите на разгърнатата от тях хибридна война подхващат редица противозаконни стъпки, в това число едностранни насилствени ограничения, манипулиране на инструментите на интернационалното правораздаване с вярата да подкопаят легитимността на дейностите на своите съперници, да отслабят позициите им на интернационалната сцена, да изземат непознати задгранични активи.

Русия и нейните другарски страни са обект на сходен напън на „ юридическия фронт “.

Зад всичко това стои курсът на Съединени американски щати и техните съдружници да подкопаят правилата на Устава на Организация на обединените нации и други универсални правни правила <…> в опит да забавят обективния развой на образуване на обективен многополюсен международен ред.
Чрез злоупотребата с интернационалното правораздаване за предявяване на неоснователни искове против Русия, нашите съперници още веднъж „ отвориха кутията на Пандора “. Опитите им обаче се провалят.
По-специално, Международният съд на Организация на обединените нации отхвърли съвсем всички искове на Украйна против Русия по конвенциите за битка с финансирането на тероризма, унищожаване на расовата дискриминация и попречване на геноцид.
❗️ Решенията на Съда се оказаха с нежелани последствия за Украйна и нейните западни „ настойници “: разкри се неналичието на учредения за по този начин наречената антитерористична интервенция на Украйна против ДНР и ЛНР. <…> Според Конвенцията за геноцида самата Украйна се оказа в ситуацията на „ обвинен “ във връзка със зверствата на ВСУ и националните батальони в Донбас.

☝️ При тези условия Русия освен ще продължи дейно да се опълчва на „ юридическата експанзия “ на Запада.

Но и ще предприеме настъпателни дейности за изправяне под отговорност на страни, които нарушават интернационалните си отговорности.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР