Русия не само разрушава Украйна. Тя системно я обезлюдява, тъй

...
Русия не само разрушава Украйна. Тя системно я обезлюдява, тъй
Коментари Харесай

Русия не само разрушава, но и обезлюдява Украйна. Четвърт от населението ѝ вече е в чужбина

Русия освен унищожава Украйна. Тя редовно я обезлюдява, защото непрестанният обстрел, неналичието на обикновена сигурност и условия на живот и на прехранване принуждават милиони украинци да емигрират. В страната с население от 47 милиона преди войната днес живеят към 36 милиона, тя губи генофонд, предизвестяват откриватели.

Още преди Коледа Европа чака нова вълна украински имигранти. Още 2-3 милиона украинци, бягащи от зимата без ток, вода и отопление, се чака да се причислят към 11-те милиона техни съотечественици към този момент напуснали родината си поради войната, предвижда европейското бюро на на Световната здравна организация. Украинското министерство на стопанската система чака и доста украинци да заминат за чужбина в търсене на работа. Сега безработните в страната с 5 милиона съгласно формалната локална статистика. Разрушената енергийна инфраструктура и честите спирания на тока принуждават хората с дребен и междинен бизнес да търсят метод да го реалокират.

Световната банка предвижда, че в случай че наклонността се резервира, в края на 2023 година 55 на 100 от украинското население ще живее в чужбина, съпоставено с 2 % в довоенните години и 25 % в този момент.

Досега съветските удари се разрушили 32 000 цивилен обекта и над 700 обекта от сериозната инфраструктура на Украйна, заяви Евгений Енин, заместник-министър на вътрешните работи на Украйна.

Държавното енергоснабдително дружество “Укренерго ” заяви тази заран, че режим на тока има на процедура в цяла Украйна поради внезапното увеличение на недостига в системата. Той сега се равнява на 27 % от потенциала, заяви компанията.

Замръзването на почвата през зимата може да форсира военните дейности, тъй като ще улесни напредването, считат анализаторите от американския Институт за проучване на войната.

Междувременно американската самолетостроителна корпорация “Боинг ” е предложила на Съединени американски щати да създава относително евтини муниции с радиус на деяние към 150 километра, които биха разрешили на украинските войски да нанасят удари по дълбокия гръб на съперника, написа Ройтерс, базирайки се на документ и източници осведомени с ситуацията.

За миналото денонощие украинската артилерия е поразила четири региона на концентриране на съветските войски, заяви украинският общоприет щаб, представен от организация Укринформ.

В същото време отстъпилите на 11 ноември т.г. от Херсон съветски сили не престават да обстрелват града с реактивна артилерия, съобщи във всекидневната си сводка английското министерство на защитата. Руснаците са нанесли удари и по три региона на Харковска област, заяви в Телеграм регионалния шеф Олег Синегубов.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР