Русия не планира проактивно да закрива посолствата си в Европа

...
Русия не планира проактивно да закрива посолствата си в Европа
Коментари Харесай

РИА Новости: Русия няма да затваря посолствата си в Европа

Русия не възнамерява самодейно да закрива посолствата си в Европа в отговор на неприятелските ограничения на Запада и разширението на глобите против Москва, съобщи Ройтерс, базирайки се на осведомителната организация РИА Новости, която цитира изявление на заместник-министърът на външните работи на Русия.

"Това не е наша традиция " съобщи Александър Грушко. "Следователно ние имаме вяра, че работата на дипломатическите представителства е значима " , добави той.

Вчера съветският дипломат в Полша Сергей Андреев беше залян с алена субстанция от протестиращи против войната в Украйна до момента в който отиваше да сервира цветя на Съветското военно гробище във Варшава, с цел да означи 77 години от успеха над нацистка Германия през Втората международна война. Москва изпрати "силна протестна нота " след случая.

Андреев, брачната половинка му и съветски дипломати са били залети с алена багра и не са били позволени до мемориала. Полицаи пристигнали след няколко минути на мястото на случая, изолирали групата от множеството и помогнали на съветските дипломати да стигнат до колите си, съобщи ТАСС.

Руското посолство ще стачкува по отношение на нападението против дипломатите, съобщи пред кореспонденти съветският дипломат. Той добави, че управляващите са били известени за желанията на посолството да сервира цветя на паметника. "В последна сметка се оказва, че полицията е имала в сили, които са били в подготвеност. Но те дойдоха прекомерно късно. Това за следващ път демонстрира по какъв начин се отнасят към закона и реда тук ", сподели той.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР