Русия не планира нова мобилизация, защото тази година успя да

...
Русия не планира нова мобилизация, защото тази година успя да
Коментари Харесай

Шойгу: Русия не планира нова мобилизация, тъй като тази година успя да набере над 335 000 доброволци за армията

Русия не възнамерява нова готовност, тъй като тази година съумя да набере над 335 хиляди доброволци за въоръжените си сили, съобщи през днешния ден съветският министър на защитата Сергей Шойгу, представен от Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 11848
Русия укрепва въоръжените си сили и усилва темповете на произвеждане на оръжия, защото чака продължителна война в Украйна, където в течение на една година фронтовите линии съвсем не са помръднали.

" Няма проекти за спомагателна готовност. Въоръжените сили разполагат с нужния брой бойци за провеждането на специфичната военна интервенция ", сподели Шойгу на съвещание с високопоставени генерали, излъчено по държавната телевизия.

Шойгу, съдружник на съветския президент Владимир Путин, похвали патриотизма на доброволците, отбелязва Ройтерс.

" От началото на годината над 335 хиляди души са почнали военна работа по контракт и в доброволчески формирования. Само през септември контракти са подписали над 50 хиляди жители ", сподели съветският министър на защитата.

Според Ройтерс тези данни са индикация, че Русия е отбелязала забележителен прогрес както с набирането на доброволци, по този начин и с включването на доста бойци от частната военна компания " Вагнер " в " доброволчески формирования ".

Президентът Путин подреди " частична готовност " в Русия през септември предходната година, което накара стотици хиляди млади мъже да избягат от Русия, с цел да не бъдат пратени да се борят в Украйна.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР