Русия не очаква нищо добро от бъдещия американски президент Джо

...
Русия не очаква нищо добро от бъдещия американски президент Джо
Коментари Харесай

Москва не очаква „нищо добро“ от „русофобската“ администрация на Байдън

Русия не чака нищо положително от бъдещия американски президент Джо Байдън и счита, че външната политика ще се управлява от русофобски настроения, съобщи съветският заместник-външен министър Сергей Рябков в изявление за Интерфакс, представено от Франс прес.

" Нищо положително не чакаме, това е ясно. Би било необичайно да чакаме нещо положително от хора, които в множеството случаи са градили кариерата си върху русофобията, обливайки с тиня моята страна ", споделя Рябков след ново изостряне на напрежението сред двете страни поради голяма хакерска атака в Съединени американски щати, която се счита, че е дело на Москва.

Рябков дава отговор за връзките с двете Америки и за неразпространението на нуклеарните оръжия и в това си качество е един от главните събеседници на американския Държавен департамент в съветското външно министерство.

По думите му Москва би трябвало да води единствено " изборен разговор " със Съединени американски щати, като натъртва само на " интересуващите я тематики ". За останалото е нужна политика " на цялостно въздържане на Съединени американски щати, във всички насоки, тъй като американската политика към Русия е надълбоко враждебна ". Рябков декларира, че топката е в полето на Съединени американски щати, в случай че те желаят възкръсване на двустранните връзки и че Русия няма желание " да търси контакти с преходния екип на Байдън ".

Изявлението е публикувано няколко часа, откакто новоизбраният американски президент даде обещание да реагира на хакерската атака против Съединени американски щати и упрекна Доналд Тръмп в безучастие.

Според Рябков напускащата американска администрация оставя " тежко завещание ", откакто е приела редица санкционни режими против Русия, в това число за хакерски атаки и интервенция в президентските избори от 2016 година

" Всичко върви все по-зле и по-зле. Това беше особено за последните четири години и нямаме чувството, че тази наклонност ще се промени ", споделя Рябков.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР