Русия не ни разследва за Кримския мост. Има внушения, а

...
Русия не ни разследва за Кримския мост. Има внушения, а
Коментари Харесай

Зам.-външният министър за Кримския мост: В МВнР реагирахме адекватно и свършихме всичко, което зависи от нас

Русия не ни проверява за Кримския мост. Има внушения, а не публична информация. Това сподели министърът на външните работи в служебния кабинет Николай Милков. Позициите на страната ни по значимите външнополитически тематики разяснява заместник–министърът на външните работи Велислава Петрова.

" Министерство на външните работи реагира на публична информация и мисля, че реагира безусловно съответно в тази ситуация с Кримския мост, тъй като публична информация нямаше, а страната ни не би трябвало да се вкарва в провокации и спекулации ", сподели тя в студиото на " Говори в този момент ".

" Мисля, че доста ясно и министър председателят, и президентът се изрекоха по тази тематика. Цялата информация, която имаме по въпроса е в ръцете на прокуратурата. мисля, че от позиция на МВНР свършихме, всичко което зависи от нас ", съобщи още Велислава Петрова.

Тя разяснява и решението посланиците на Русия и Беларус да не бъдат поканени на откриването на Народно събрание:

" От външнополитическа позиция следваме позицията на Европейски Съюз, както следваме и политиката на наказания и всевъзможни ограничения, които се взимат във връзка с войната в Украйна ", съобщи Петрова.

На въпрос дали страните от Шенген ще се съгласят България и Румъния ще влязат в зоната до края на годината, тя отговори:

" Двете страни сме уверени, че заслужаваме да бъдем в Шенген. България е изпълнила всички условия от дълго време. Има редица вътрешнополитически и външнополитически тези, само че ние сме длъжни да покажем, че сме изпълнили условията. Ще забележим дали Нидерландия ще отстъпи. Постоянно водим разговор с тях, за нас е извънредно значимо това да стане до края на годината ".

Вижте целия диалог във видеото

Последвайте ни във и Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР