Русия не иска да спре войната, а Украйна не може

...
Русия не иска да спре войната, а Украйна не може
Коментари Харесай

Борел: Русия не иска да спре войната, а Украйна не може да спре да се отбранява

Русия не желае да спре войната, а Украйна не може да престане да се отбранява, съобщи висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел в изявление на събитие, проведено от Европейския център за политика в Брюксел. В последните часове приказвах с трима души, които беседват с съветската страна и дават еднакъв отговор - Москва не е подготвена за договаряния и продължава да се стреми към победа, заяви той.

Ако бяхме изпратили военна помощ за Киев в първия месец на войната, развиването евентуално щеше да бъде друго, може би доста жертви щяха да бъдат спестени, добави Борел. По думите му, Европейски Съюз е показал тромавост при одобряването на съответните решения, въпреки да е запазил единството си, оповестява кореспондентът на Българска телеграфна агенция в Брюксел Николай Желязков.

Борел означи, че европейските наказания се одобряват с единогласие, само че зад кулисите някои страни от Европейски Съюз недоволстват от ограниченията, тъй като вредите от тях не са едностранни. По неговите думи европейците са единни, само че би трябвало да бъдат още по-обединени. Сами сътворяваме стратегическите си зависимости, да вземем за пример към вноса на съветски газ, сами изградихме инфраструктурата за доставките, означи той.

Борел добави, че и в Организация на обединените нации осъждането на войната среща необятна поддръжка, само че доста страни по света преглеждат Русия и Украйна еднообразно, без да регистрират, че едната от тях атакува другата.

Върховният представител изрази задоволство от това, че Китай изпраща делегат в Украйна. По неговите думи единствено мирният проект на Киев към този момент съставлява предложение, което следва да се прегледа.

Според него Украйна би трябвало да стартира същинските договаряния за присъединение към Европейски Съюз. Той настоя, че страните от Западните Балкани би трябвало да проявят самообладание за Европейски Съюз, тъй като присъединителният развой е дълъг. По думите му, бъдещите генерации би трябвало да преценяват нужните в Европейски Съюз промени.

Инфо: Българска телеграфна агенция

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР