Русия не е нанасяла удари по цели в близост до

...
Русия не е нанасяла удари по цели в близост до
Коментари Харесай

Ракети удариха Полша, Москва отрича да са нейни, Пентагонът проучва въпроса

Русия не е нанасяла удари по цели наоколо до полско-украинската граница, заяви Министерството на защитата в Москва във вторник, откакто бе обявено, че ракета, за която се счита, че е съветска, е поразила село Пжеводов и е умъртвила двама цивилни.

Фрагментите от ракетите, чиито фотоси бяха оповестени от полските медии на мястото на случая, " нямат нищо общо с съветските оръжия ", обявиха от съветското министерство на защитата. Русия не е нанасяла удари в региона на границата на Украйна с Полша, допълват военните.

Американските военни " знаят " за известията за съветски ракети, за които се твърди, че са блъснали полска територия и са умъртвили двама души, само че не разполагат с доказателства, които да ги потвърдят, съобщи във вторник пред кореспонденти представителят на Пентагона бригаден военачалник от Военновъздушни сили Патрик Райдър.

" Мога да ви кажа, че сега нямаме никаква информация, която да удостоверява тези известия, и изследваме въпроса в допълнение ", съобщи Райдър, като даде обещание да даде настояща информация за обстановката, когато Съединени американски щати бъдат по-добре осведомени за случая.

Когато публицисти настояха пред него за по-ранен отчет на АП, в който се цитираше чиновник на американското разузнаване и се твърдеше, че съветски ракети са блъснали Полша, Райдър още веднъж настоя, че Пентагонът не разполага с " информация, която да удостоверява " сходни известия, само че " изследва въпроса ".

Коментарите му пристигнаха в миг, когато полското държавно управление свика изключително съвещание, с цел да разиска случая, при който бяха убити минимум двама души в полския град Пжеводов в Люблинската област, близо до границата с Украйна. Някои медии настояват, че гърмежът, който е засегнал сушилня за зърно, е бил породен от удар на " заблудена ракета ".

Полските управляващи не потвърдиха тези известия, а представителят на държавното управление Пьотр Мюлер прикани медиите и обществеността " да не разгласяват непотвърдена информация ".

Украинският президент Зеленский съобщи, че съветски ракети са блъснали Полша във вторник в ежедневното си послание, като сподели, че " терорът не се лимитира до нашите национални граници ".

До момента полските управляващи не са удостоверили, че падналите на тяхна територия ракети са съветски, оповестява CNN.

Инцидентът се случи в границите на огромна ракетна офанзива, която Русия предприе против Украйна. Украинският министър на енергетиката Герман Галушенко назова това " най-масовият обстрел на енергийната система на Украйна от началото на войната " По-рано президентът Владимир Зеленски съобщи, че по Украйна са били изстреляни минимум 85 ракети.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР