Русия не е била предупредена за техническите подробности и за

...
Русия не е била предупредена за техническите подробности и за
Коментари Харесай

Русия не е била предупредена за момента на ударите, каза френския посланик Ерик Льобебел

Русия не е била предизвестена за техническите детайлности и за момента на ударите против Сирия от страна на Съединени американски щати, Англия и Франция, само че е имало ясни знаци от западните водачи. Това стана известно от думите на френският дипломат у нас Ерик Льобебел пред БиТиВи.

В отговор на въпрос дали Русия е била предизвестена за вчерашните въздушни удари, Льобебел разясни, че знаците от западните водачи са били изцяло ясни.

" Имаше доста ясни индикации, изразени от нашите ръководители, които неведнъж повториха, че алената линия е премината и това ще докара до дейности. Естествено, Русия не беше предизвестена за техническите детайлности и за момента на тези удари ", сподели посланикът.

" Нашата цел беше да избегнем всеки риск от ескалация. Понякога в мненията има наклонността да се преувеличават нещата – ние не сме в обстановка на Трета международна война или вдишване на някакви опасности ", безапелационен е Льобебел.

Той дефинира въздушните удари на Съединените щати, Англия и Франция като " нужни, целенасочени и изцяло законни ".

Посланикът също удостовери, че Франция е разсекретила отчет, направен от спецслужбите, за който се твърди, че потвърждава потреблението на химически оръжия от режима на Башар Асад в Сирия. Документът е оповестен на страниците на френското министерство на защитата, както и на външните работи. " Това е консолидиран отчет, който показва мнението на френските разследващи служби. Вътре има и политически и военни мнения ", разясни Льобебел.

По думите му в отчета има доста улики, които съответстват и, които ни водят към заключението, че няма никакво подозрение, че точно режимът на Асад е направил химическата офанзива против град Дума.

" Франция непрестанно се бори против използването на химическо оръжие в Сирия и през юли 2013 година беше подготвена да нанесе удари, само че за жалост по това време нашите съдружници – Съединени американски щати и Англия, не бяха подготвени. Франция е вносител на двата интернационалните контракта за химическите оръжия, които Сирия е подписала ", разяснява още френският дипломат.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР