Русия не би нахлула в Украйна, ако тя беше член

...
Русия не би нахлула в Украйна, ако тя беше член
Коментари Харесай

Финландия: Членството на Украйна в НАТО щеше да предотврати войната

Русия не би нахлула в Украйна, в случай че тя беше член на НАТО , сподели финландският министър председател Сана Марин във вторник, добавяйки, че това е главната мотивация за кандидатурата на нейната страна за присъединение към военния съюз, написа " Политико ".

Марин сподели, че е " сигурна ", че Владимир Путин не би почнал нахлуването , в случай че Киев към този момент беше член. " Можем да погледнем в историята и да си зададем въпроса, би трябвало ли Украйна към този момент да е член на НАТО? ", сподели тя на срещата на Световния стопански конгрес в Давос, Швейцария, добавяйки, че " тогава нямаше да има война в Украйна и по тази причина също Финландия и Швеция искат членство в НАТО ".

Тя добави, че през 2014 година, когато Русия атакува Крим, Европа и нейните съдружници е трябвало да работят по-твърдо . " Трябва да се поучим от този ден ", сподели Марин на срещата на високопоставени политици и предприемачи в швейцарските Алпи.

" Искаме да станем членове на НАТО, тъй като в никакъв случай повече не желаеме война във Финланди я ", сподели тя и добави, че се надява процесът на ратификация за Швеция и Финландия да протече " колкото е допустимо по-бързо ".

Унгария и Турция към момента би трябвало да ратифицират взаимната кандидатура за НАТО на Швеция и Финландия.

Докато Будапеща съобщи, че ще поддържа последното разширение на военния блок и ще го подпише при започване на тази година, Анкара към момента не е последвала образеца.

" Не би трябвало да има никакви проблеми и аз персонално разговарях с президента  Ердоган и той сподели това, което споделя и обществено, че няма толкоз огромни проблеми с Финландия, може би някои с Швеция , само че от наша позиция е доста значимо Финландия и Швеция да се причислят към НАТО дружно, тъй като споделяме една и съща сигурност ", сподели Марин.
 Турция желае Швеция и Финландия да й предадат 130 терористи
Турция желае Швеция и Финландия да й предадат 130 терористи

Това е изискването на Турция, с цел да ги допусне в НАТО
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР