Русия настоява все повече за по-значима подкрепа от страна на

...
Русия настоява все повече за по-значима подкрепа от страна на
Коментари Харесай

Китай иска да помогне на Русия, но без да се противопоставя на санкциите

Русия упорства от ден на ден за по-значима поддръжка от страна на Китай и приканва Пекин да съблюдава съглашението за партньорство " без граници ", което двете страни подписаха в навечерието на нашествието в Украйна, оповестява The Washington Post.

Желанието на Китай е да усили своята поддръжка към Кремъл, само че без да се опълчва на западните наказания и е сложила предели на това, което може да предприеме в интерес на Москва, написа още медията, базирайки се на източници от азиатската страна и от Съединени американски щати.

Русия е поискала нова форма на икономическа поддръжка от Китай " най-малко на два пъти ", в диалози, които са разказани като " напрегнати ". Макар да отхвърлят да разкрият специфики от условията на Москва, източниците настояват, че част от тях засягат извършване на комерсиалните задължения, поети преди началото на войната, както и финансова и софтуерна поддръжка.

" Китай зае ясна позиция по отношение на обстановката в Украйна и противозаконните наказания против Русия, " споделя човек в Пекин, наясно с полемиките, който избира да резервира анонимност. " Разбираме усложненията пред Москва. Но не можем да пренебрегнем личното си състояние по време на този разговор. Управлението постоянно ще работи в интереса на китайския народ. "

Китай е в комплицирана обстановка, защото се стреми да помогне на най-големия си стратегически сътрудник. Очакванията за войната в Украйна не са включвали толкоз постепенно развиване и такава дълга дълготрайност на спора. Според информация на The Washington post президентът Си Дзинпин е упълномощил на най-близките си съветници да измислят способи за финансова помощ за Русия, само че без нарушение на глобите.

" Това е сложна задача, " разяснява проблема почитан американски чиновник. " И е незадоволително от съветска позиция. "

По негови думи Китай се е опитал да потърси други варианти да поддържа Москва дипломатически или посредством взаимни военни образования. През предходната седмица стратегически бомбардировачи на двете страни прелетяха дружно над Японско и Източнокитайско море до момента в който американският държавен глава Джо Байдън бе в Токио, завършвайки първото си посещаване в Азия. Това бе първото им взаимно военно упражнение от началото на нашествието в Украйна, което акцентира на все по-силното партньорство посред им.

" Това, което Китай се пробва да направи, е да бъде с Русия, а обществено да покаже неутралитет и да не бъде злепоставен финансово, " прибавя американският чиновник. " Много от тези цели си опонират. Трудно е да се изпълнят по едно и също време. "

Китай приканва за преустановяване на войната, само че отхвърля да се причисли към световния консорциум от страни, които постановат наказания против Москва. Вместо това потърси аргументите за началото на нашествието в дейностите на Съединени американски щати и разширението на НАТО в Европа.

" От дълго време Китай и Русия поддържат обикновено съдействие в сферите на стопанската система, търговията и енергетиката. Проблемът не е в това кой ще помогне на Русия да заобиколи глобите, а в това, че естествените стопански и търговски взаимоотношения сред двете страни са излишно развалени, " разяснява обстановката Лиу Пеню - представител на китайското посолство във Вашингтон.

Към момента Русия не е желала от своя съдружник " оръжия и амуниции ", само че китайските източници отхвърлят да разкрият дали Кремъл е поискал различен вид поддръжка, която може да се употребява при военните ѝ интервенции - като технологическа да вземем за пример.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР