Русия настоява Украйна да прекрати военните действия, да промени конституцията

...
Русия настоява Украйна да прекрати военните действия, да промени конституцията
Коментари Харесай

Четири условия на Москва спират войната

Русия упорства Украйна да приключи военните дейности, да промени конституцията си, с цел да заявява неутралитет, да признае Крим за съветска територия и да признае Донецк и Луганск за самостоятелни територии, заяви „ Труд бг “. Това са изискванията на Москва, които в случай че бъдат изпълнени, Русия ще спре незабавно военните дейности.

Новината заяви през днешния ден пред Ройтерс представителят на Кремъл Дмитрий Песков. Той акцентира, че Украйна е осведомена с съветските условия. „ Беше им обявено, че всичко това може да спре незабавно”, уточни Песков, който приказва пред Ройтерс броени часове преди старта в Беларус на третия кръг от договарянията Москва-Киев.

По тематиката за неутралитета на Украйна Песков сподели, че украинците „ би трябвало да създадат промени в конституцията, от които да излиза наяве, че украинската страна няма да се стреми да се причисли към какъвто и да било блок”. И още веднъж акцентира, че това може да стане единствено с промени в главния закон. В момента в конституцията на Украйна е записано (с ремонти от 2019 г.), че страната се стреми към участие в НАТО.

„ Говорихме и за това, че би трябвало да признаят (украинската страна), че Крим е съветска територия и че би трябвало да признаят, че Донецк и Луганск (самообявилите се републики в Донбас, които Русия призна за независими) са самостоятелни страни. И това е. (Военните действия) ще спрат след миг”, увери Песков.

„ Ние в действителност приключваме демилитаризацията на Украйна. Ще я доведем до дъно. Най-важното е Украйна да приключи военните си дейности. Те би трябвало да спрат военните си дейности и тогава никой няма да стреля”, акцентира още представителят на Кремъл.

Няколко часа по-късно в Брестска област в Беларус стартира третият кръг от договарянията сред Москва и Киев. Делегациите на двете страни бяха същите, както при първия и втория рунд, надлежно на 28 февруари и на 3 март.

До публицистичното привършване на броя на в. „ Труд” диалозите не бяха завършили, а детайлности за хода им не бяха оповестени.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР