Русия нарушава устава на ООН и руши международния ред, използва

...
Русия нарушава устава на ООН и руши международния ред, използва
Коментари Харесай

Зеленски към ООН: Русия трябва да бъде изключена от международните организации

Русия нарушава устава на Организация на обединените нации и разрушава интернационалния ред, употребява нуклеарен шантаж – по тази причина тя би трябвало да бъде сложена в изолираност и да бъде изключена от всички интернационалните организации. Такъв апел насочи президентът на Украйна Володмир Зеленски в свое ва Организация на обединените нации.

„ Съветът за сигурност е институция, работеща по добре известни и избрани правила – по правилник, към който към този момент се придържат даже представителите  на Русия.
Засега те не употребяват в тази зала оръжие вместо думи и към този момент не лишават креслото на съседа си. само че несъмнено никой няма да се учуди, в случай че и залата на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации бъде превърната от съветските представители в зона на принуждение. “ – съобщи президентът на Украйна.

„ Русия към този момент презира устава на Организация на обединените нации. Русия към този момент нарушава всички правила в този свят. Така че е единствено въпрос на време тя да унищожи и тази последна интернационална институция, която към момента може да работи. Може! 
Именно за дейности ви приканвам в този момент. Всеки по света може да уточни стотици образци за това по какъв начин Русия нарушава интернационалния правов ред и унищожава масива на интернационалното право. Постоянно предизвика ескалация и непрекъснато отговоря на предложенията за диалози с нова свирепост на бойното поле, с още по-големи рецесии и закани за  Украйна и света. “ – уточни Зеленски.

Той сподели още, че ще назове единствено пет образеца в поддръжка на думите си.
Като подценява апелите на МААЕ за деокупация на Запорожката АЕЦ, Руси съзнателно държи света на ръба на радиационна злополука.

Второ – тя употребява и пряк нуклеарен шантаж с изказванията за приложимост на нуклеарно оръжие.
„ Русия няма право да има нуклеарно оръжие, защото не е способна, просто не е способна да подсигурява сигурността на света. “ – акцентира водачът на Украйна.

„ Трето. През предходната седмица показах пред Генералната асамблея на Организация на обединените нации украинската формула за мир. Отговорът на Русия на този действителен път към мира беше оповестяване на готовност. “ – продължи той като посочи, че Кремъл употребява мобилизацията като средство за геноцид против коренните нации.

Зеленски уточни също като образци фарса с „ референдумите “ в окупираните територии и анексирането на окупирани територии, което е най-грубо нарушаване на устава на Организация на обединените нации.

„ Има единствено веднъж всичко това да спре. Първо. Пълна изолираност на Русия в отговор на всичко, което тя прави.
Не може да остане непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации с право на несъгласие страна, която сега организира политика на геноцид, държи света на крачка от радиационна злополука и също така заплашва с нуклеарни удари.
Русия би трябвало да бъде изключена от всички интернационалните организации. Ако изключването й е процедурно усложнено, присъединяване й би трябвало да бъде замразено. “ – означи той.

Втората мярка съгласно него би трябвало да бъде стягането на интернационалните наказания.

„ Трето. Каквито и да е съветски незаконни дейности нищо не трансформират за нас. Няма да се поддадем на шантаж от терористи. Именно в Украйна и точно в тази война се пази освен нашата самостоятелност, освен правото на живот на нашия народ, само че и интернационалното право като такова.
Украйна би трябвало да получи цялата нужна военна и финансова помощ, с цел да бъде надвит агресорът. “ – продължи Зеленски.

Той добави, че Украйна би трябвало да получи ясни и обвързващи правни гаранции по линия на груповата сигурност, тъй като сигурността на Украйна е от кардинално значение за световната архитектура на сигурността.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР