Русия нападна Украйна, защото смяташе, че тя не бива да

...
Русия нападна Украйна, защото смяташе, че тя не бива да
Коментари Харесай

Нейнски: Русия нападна Украйна, защото смяташе, че тя не бива да съществува, че й принадлежи

Русия атакува Украйна, тъй като смяташе, че тя не трябва да съществува. Това сподели в предаването " 120 минути “ по bTV някогашният ни външен министър, евродепутат и посланик Надежда Нейнски.

" Русия не атакува Украйна поради НАТО – както се твърдеше първоначално. Русия атакува Украйна, тъй като смяташе, че тя не трябва да съществува, както и с концепцията, че тя ѝ принадлежи. Русия счита, че Украйна не може да бъде самостоятелна страна. Това е част от великите имперски упоритости на Русия “, разясни тя.

" Русия и нейните поддръжници от избрани тоталитарни страни доста от дълго време са се готвили за тази война. Не единствено съветската стопанска система, само че явно и тази на Северна Корея, на Иран – това изобщо не го разясня. Икономиките им явно са ориентирани към военната основа. Европа и Съединени американски щати до последно не чакаха, че Владимир Путин ще нападне Украйна “, изясни тя.

Бившият ни външен министър акцентира, че демократичните общества са били в потрес от тази война и не са съумели да се оправят с производството на нужните оръжия. Според нея не става въпрос за пари, а за реорганизиране на стопанската система. " Тепърва се води спор за организирането на оръжейно произвеждане в самата Украйна “, разясни тя.

Тя призна, че " провокациите на Доналд Тръмп не са от през вчерашния ден, само че нещо, което тази война направи е да разсъни Европа за това какво съставлява Русия и какви са нейните упоритости “. Според нея дебатът за осъществяването на уговорката – всяка страна членка в НАТО да отделя 2% от Брутният вътрешен продукт за защита, е извънредно значим.

Надежда Нейнски разяснява и вътрешнополитически тематики – ротацията и предлагането за подписването на меморандум сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС.

" В демократичния свят сред участниците във властта се подписва съглашение, което доста ясно са написани правата и отговорностите на всеки. В последно време се приказва единствено за това по какъв начин ще се разпредели властта. Според мен това, пред което са изправени всички е, по какъв начин ще се сплоти властта “, сподели тя.

Според нея е значимо обаче България да има единна вътрешна и единна външна политика. " Най-много ме е боязън да не се компрометира концепцията за евроатлантическо болшинство “, уточни още тя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР