Русия нанесе ракетен удар по Киев и втория по големина

...
Русия нанесе ракетен удар по Киев и втория по големина
Коментари Харесай

Русия бомбардира Киев и Харков. В столицата бе поразена детска градина

Русия нанесе ракетен удар по Киев и втория по величина украински град Харков, като минимум двама души са били убити, оповестиха украински представители, представени от Укринформ и Българска телеграфна агенция.

" Експлозии в града! Подробности - по-късно. Не напускайте убежищата! ", написа кметът на Киев Виталий Кличко в " Телеграм ".

Is russia going to request an emergency UN meeting after it shelled random civilian buildings in Kharkiv, Kyiv, Dnipro?

They use their shitty missiles indiscriminately, and then you have dogs saying Ukraine needs to give up territory to these animals.
— WarTranslated (Dmitri) (@wartranslated)

Той добави, че 7 души са били ранени и няколко жилища са били запалени.

Ръководителят на военната администрация на Киев Сергий Попко и военната администрация на района към столицата обявиха в " Телеграм ", че системите за противовъздушна защита отразяват съветската ракетна офанзива. Няколко автомобила са се запалили при нападението в киевския квартал Святошин, добави Попко. Причинени са вреди на най-малко една жилищна постройка и детска градина, добави Укринформ, като цитира администрацията.

" Силни гърмежи, къщата ни се разтресе ", съобщи депутатката Ирина Герашченко в своя " Телеграм ".

Очевидци, представени от Ройтерс оповестяват, че са чули няколко талази от детонации в Киев и към него, само че организацията отбелязва, че не може да ревизира данните от самостоятелни източници. 

Кметът на Харков Игор Терехов написа в " Телеграм ", че Русия обстрелва и неговия град.

" Отново удрят Харков - към този момент имаше няколко детонации ", заяви той.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР