Русия нанесе ракетен удар по Киев и други украински градове

...
Русия нанесе ракетен удар по Киев и други украински градове
Коментари Харесай

Русия нанесе ракетен удар по Киев и други украински градове

Русия нанесе ракетен удар по Киев и други украински градове в сряда сутринта в пиковите часове, оповестиха украинските военновъздушни сили, като в столицата на страната са били чути няколко гърмежа, когато системите за противовъздушна защита са отблъснали офанзивата. Силните гърмежи са били чути в Киев малко преди 7 ч. сутринта (05:00 ч. по Гринуич), оповестиха очевидци, съобщи Ройтерс.

Киевският кмет Виталий Кличко съобщи в приложението за известия Telegram, че системите за противовъздушна защита са били задействани. Не стана ясно незабавно дали има жертви или вреди вследствие на нападението.

Цяла Украйна се намираше в положение на паника заради допустимо въздушно нахлуване, което стартира към 6 часа сутринта. В съобщение в Telegram, украинските военновъздушни сили предизвестиха за евентуалния риск от ракетна офанзива от страна на Русия. Олех Синехубов, губернатор на Харковска област в североизточната част на Украйна, съобщи, че съветските ракети са поразили нежилищна инфраструктура в град Харков, административния център на региона.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР