Русия нанася тежки удари на Украйна по цялата фронтова линия,

...
Русия нанася тежки удари на Украйна по цялата фронтова линия,
Коментари Харесай

Русия спешно търси високоточни ракети за фронта

Русия нанася тежки удари на Украйна по цялата фронтова линия, само че доставката на оръжие е от решаващо значение за гарантирането на триумфа на " специфичната ѝ военна интервенция ". Това съобщи съветският министър на защитата Сергей Шойгу, представен от " Ройтерс ".

На среща с висши военнослужещи той уточни, че съветските сили вземат участие в бойни интервенции " по цялата линия на прикосновение " и се борят освен с Украйна, само че и с " невиждана военна помощ от Запада ".

Шойгу обаче посочи, че Русия сполучливо нападна украински хранилища, в които се съхранява доставеното от Запада въоръжение.

Той съобщи, че Москва е подхванала стъпки за увеличение на производството на оръжия за войната и акцентира, че триумфът на съветските сили на бойното поле значително зависи от навременното попълване на оръжейните ресурси и тези на друго военно съоръжение.

" Ръководството на страната сложи задачата на отбранителните предприятия да усилят темповете и размера на производството в къс период ", уточни министърът.

Шойгу увери, че армията разполага с всички нужни муниции за бойното поле през тази година, но призова огромен оръжеен производител незабавно да удвои производството си на високоточни ракети.

През последните дни Русия умъртви и рани десетки хора при най-мащабните си удари против Украйна от седмици.

Вчера създателят на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин, чиито бойци управляват офанзивата на Бахмут, още веднъж упрекна Министерството на защитата за това, че не доставя задоволително муниции на силите му.

Пригожин уточни, че има потребност от 300 тона артилерийски муниции дневно, само че получава едвам 1/3 от тях.
ТЕМА преди 2 часа 247 преди 4 часа 764 преди 19 часа 1899
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР