Русия наложи вето върху дейността на експертната комисия на ООН,

...
Русия наложи вето върху дейността на експертната комисия на ООН,
Коментари Харесай

Русия наложи вето в ООН за санкциите срещу Северна Корея

Русия наложи несъгласие върху активността на експертната комисия на Организация на обединените нации, която следи глобите против Северна Корея. Председателят на Общото заседание на Организация на обединените нации изрази поддръжка към работата на органа и прикани Пхенян да се придържа рестриктивните мерки.
Ситуацията на Корейския полуостров е меко казано притеснителна. Тя изисква незабавен ангажимент за деескалация.
Денис Франсис, ръководител на Общото заседание на Организация на обединените нации

Експертната комисия бе основана след втория нуклеарен тест на Северна Корея през май 2006 година, като действието на глобите се удължаваше всяка година. мандатът на комисията изтича на 30 април.

„ Русия е непроменяемо ангажирана със отговорностите си според интернационалното право. Надяваме се, че членовете на Съвета за сигурност ще продължат да работят за нормализиране на ситуацията на Корейския полуостров. Неограниченото поддържане на драконовски ограничения е обречено на крах “, съобщи посланикът на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя.

Режимът на Ким Чен Ун обаче нарушава глобите, и то неведнъж. В последните години страната продължи да създава нуклеарни оръжия и да следва по-агресивна и военна политика.

„ Резолюцията за наказания на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации е артикул на враждебната политика на Съединените Щати по отношение на Северна Корея. Ако позицията на нашата страна е опасност за интернационалния мир и сигурност, би трябвало първо да обсъдим за какво Съединените Щати не се считат за опасност, макар че са единствената страна в света, която употребява нуклеарни оръжия и прави безчет опити с балистични ракети “, сподели посланикът на Северна Корея в Организация на обединените нации Ким Сон.

Пекин, най-близкият съдружник на Пхенян, се въздържа при вота.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР