Русия нагло, безпардонно, без причина с цел да унижи затваря

...
Русия нагло, безпардонно, без причина с цел да унижи затваря
Коментари Харесай

Лукашенко обвини Русия в наглост и безпардонност

Русия " безочливо, безпардонно, без причина " за да " унижи " затваря своя пазар за хранителни артикули за Беларус, само че републиката " към този момент не страда изключително " от това. Това разгласи президентът на Беларус Александър Лукашенко, представен от съветските медии.

По време на среща със чиновници от цех за вестникарска хартия в Могилевска област Лукашенко е декларирал, че Беларус " не играе никакви игри " и не желае да " напряга главния съдружник ", а точно Русия.

" Може да се вразумят и да се върнат към естествени връзки ", цитира думите му Беларуската телеграфна организация.

" Днес ние към този момент не страдаме изключително, че те (руската страна) ни затварят пазара за хранителни артикули. При това безочливо, безпардонно, без причина. За да наклонят, да унижат. Няма да отговаряме на това. Но можем и да отговорим ", акцентира беларуският държавен глава.

Лукашенко споделил още, че " в миналото ", когато Русия " стартира да торпилира " Беларус, в отговор беларуската страна почнала да ревизира съветските коли край Смоленск. " И се изви опашка по стоманения и автомобилния път до Кремъл. Тогава те видяха, че не трябва работят по този начин ", посочи той.

" Нуждаем се от естествени другарски, приятелски връзки. Ако по-големият брат желае това ", заключи Лукашенко.

Президентът на Беларус съобщи също, че спорът сред Русия и Беларус е произтекъл от желанието на Москва да продава на Минск нефт на цени, по-високи от международните. Освен това той акцентира, че не желае да бъде " последният президент на Беларус ". По думите в случай че Минск тръгне на " разтваряне " на суверенитета на републиката, беларусите ще го " изядат ". /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР