Русия набра скорост на бойното поле, обявявайки настъпление на север

...
Русия набра скорост на бойното поле, обявявайки настъпление на север
Коментари Харесай

Русия настъпва пак в Украйна, тежки боеве край Бахмут и Лиман

Русия набра скорост на бойното поле, обявявайки нахлуване на север и юг от Бахмут, нейната съществена цел от месеци. Местата на докладваните боеве ясно демонстрират последователното съветско нахлуване, заяви Ройтерс.

Украинският зам.-министър Хана Маляр написа в " Телеграм " в сряда, че съветските войски се пробват да се приближат до стратегическия логистичен център Лиман, който украинската войска си върна през октомври. Маляр прибавя, че " макар тежките загуби, руснаците не престават с атака покрай градовете Бахмут и Авдиевка ".

" Ожесточени боеве се водят на изток. Врагът се пробва да разшири зоната на настъплението си в бранша Лиман. Той прави мощни опити да пробие нашата защита ", написа Маляр, добавяйки, че украинските сили се опълчват на съперник, който ги превъзхожда с оръжия и жива мощ.

Министерството на защитата в Москва съобщи, че съветските войски са съумели да заемат по-изгодни позиции вследствие на настъплението си в донецкото направление. Министерството оповестява, че в боевете за Лиман употребяват артилерия и авиация, нанасяйки тежки загуби на съперника.

Както Lupa.bg извести, късно в сряда вечер Русия е нанесла ракетен удар по източния украински град Краматорск, Донецка област. Ракетата е блъснала жилищна постройка в центъра на града, а двама души са убити.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР