Русия набира сръбски наемници и ги настанява в сграда за

...
Русия набира сръбски наемници и ги настанява в сграда за
Коментари Харесай

Би Би Си: Русия вербува сръбски наемници за войната срещу Украйна

Русия набира сръбски наемници и ги настанява в постройка за студентски квартири в предградията на Москва, като възнамерява да образува цяла сръбска бригада.


Руската работа на Би Би Си откри, че сръбски наемници са записани в 106-а въздушнодесантна дивизия. По-специално сръбският пълководец Давор Савичич, който се бие в източната част на Украйна от 2014 г.; Александър " Хирург " Залдостанов, водачът на Нощните вълци; и синът на някогашния президент на Югославия (военнопрестъника Слободан Милошевич) Марко Милошевич, който живее в Русия, се занимават с вербуването.

„ Руската работа на Би Би Си изследва записа на една от срещите с присъединяване на Давор Савичич, по време на която той споделя, че има намерение да образува пълноценна сръбска бригада в състава на 106-а Тулска дивизия на съветските Въздушнодесантни войски

от есента на 2023 година, набирайки в него до хиляда сръбски жители.

За този план в Московска област е създадена цяла система: чужденците, идващи в Русия, са одобрявани във краткотрайна постройка за настаняване на студенти до стадиона в Красногорск, а специфичен нотариус би трябвало да обработва всичките им документи. Договорите се сформират в Корольов “.

Журналисти оповестяват, че Московска област е определена, защото районът не е извършил поставените пред нея задания във връзка с броя на наборните бойци („ доброволци “).

Руската работа на Би Би Си също получи достъп до лист с имената на сърби, които са били вербувани в съветската войска. Сред тях беше и сръбският жител Вукашин Стеванович.

Той отхвърли да е сключвал контракт, само че в този момент служи в 106-а въздушнодесантна дивизия. Вукашин Стеванович твърди, че работи в Русия като елементарен строителен служащ. На няколко фотоси в обществените си мрежи, обаче, той театралничи с оръжие във военна униформа на сръбската войска.

„ Роден съм да се удрям и ще се удрям “, написа Стеванович за себе си.

Майка му сподели, че Стеванович е в Русия „ повече от година “ и твърди, че „ работи в строителството “. Той ѝ се обажда рядко поради „ проблеми с мобилната мрежа в Русия “.

Фактът, че сръбски наемници вземат участие във войната в Украйна, беше доказан в края на август от Давор Савичич и сръбския снайперист Деян Берич в предаването на Соловьов онлайн (пропагандно предаване, водено от Владимир Соловьов, съветски пропагандист - бел. ред.).

Савичич сподели, че неговият батальон при започване на войната е бил в региона на летище Гостомел покрай Киев, след което е трансфериран в Харковска област, а по-късно в село Богородично, Краматорски регион, Донецка област. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР