Русия може скоро да започне голяма мобилизационна кампания, за да

...
Русия може скоро да започне голяма мобилизационна кампания, за да
Коментари Харесай

Украйна: Русия може скоро да започне голяма мобилизационна кампания

Русия може скоро да стартира огромна мобилизационна акция, с цел да се опита да набере стотици хиляди военнослужещи от вътрешността на страната, както и от окупираните територии в Украйна, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване на украинския общоприет щаб, който не уточни доказателства в поддръжка на изказванието си.

Според съветски публични представители обаче сега няма проекти за нова вълна на готовност и Москва се е съсредоточила върху набирането на професионални военнослужещи.

Украинският общоприет щаб твърди, че акцията за готовност може да обхване сред 400 000 и 700 000 новобранци. Броят на руснаците, набирани в Москва и Санкт Петербург, ще остане " най-малък ", като мобилизираните ще бъдат привлечени от районите отвън двата огромни съветски града.

Преди броени дни почитан украински формален представител от военното разузнаване заяви, че сега има 420 000 съветски военнослужещи в Украйна.

Както Москва, по този начин и Киев считат загубите си на бойното поле за държавна загадка.

Миналия месец в. " Ню Йорк таймс ", базирайки се на неназовани американски публични представители, заяви, че близо 500 000 украински и съветски военнослужещи са били убити или ранени във войната след пълномащабното навлизане на Русия в Украйна през февруари 2022 година.

Украйна е възстановила надзор и си е върнала от Русия платформите за сондиране на петрол и газ край крайбрежията на окупирания полуостров Крим в Черно море, известни като " Вишките Бойко ", следени от Москва от 2015 година насам, съобщи Укринформ, като се базира на изказване на украинското военно разузнаване, съобщи Българска телеграфна агенция.

В един от стадиите на интервенцията е имало стълкновение сред украинските сили за специфични интервенции, употребяващи дребни лодки, и съветски изтребител Су-30. В резултат на конфликта съветският военен аероплан е бил развален и заставен да се отдръпна, се споделя в изявлението
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР