Русия може да нахлуе в Украйна в рамките на следващия

...
Русия може да нахлуе в Украйна в рамките на следващия
Коментари Харесай

Русия влиза в Украйна до месец, удря по въздух

Русия може да нахлуе в Украйна в границите на идващия месец, заяви Си Ен Би Си, базирайки се на разследващи организации. Новата времева линия за инвазия на Москва е последният знак за това какъв брой неизбежна съгласно администрацията на Джо Байдън може да бъде съветска офанзива против Украйна и какъв брой неотложни са станали нейните старания за договаряния за спокойно споразумяване, считат специалисти.

Американски публични лица отказат да кажат дали Съединени американски щати ще въоръжат украински милиции, с цел да противодействат на съветската инвазия. Бивш почитан държавен чиновник обаче твърди, че Байдън обмисля въоръжаването на украински бунтовници, които трябвало да водят партизанска война против съветските сили, в случай че Владимир Путин нахлуе в Украйна.

Съединени американски щати се ангажираха да отговорят на всяко военно навлизане с невиждани стопански наказания против членове от близкото обграждане на съветския президент и против самия Владимир Путин. Но това може да провокира ответни дейности на Москва против Запада – в това число прекъсване на газа, който тече към останалия свят. Русия е най-големият снабдител на нефт, природен газ и въглища за Европа, настояват специалисти.

Прессекретарят на Белия дом Джен Псаки сподели, че американските анализатори на защитата за първи път са забелязали внезапен растеж през декември на координираната дезинформация в обществените медии посредством подкрепяни от Русия канали, ориентирана към дестабилизиране на украинското държавно управление.

“Руските военни възнамеряват да стартират тези действия няколко седмици преди военна инвазия, която може да стартира сред средата на януари и средата на февруари”, сподели Псаки.

Заплахата пред Украйна е доста сериозна. В момента над 100 000 съветски бойци са ситуирани по границата на страната с Украйна. Въз основа на придвижването на войските американски анализатори виждат капацитета за голям брой разнообразни направления за инвазия.

Най-очевидният сюжет е съветско навлизане в Украйна, само че не за да се завземе цялата страна, а за изпращане на войски в отделилите се райони към градовете Донецк и Луганск или за завладяване на региона до река Днепър. В Пентагона се преглеждат пет или шест разнообразни разновидността за степента на съветска инвазия, заяви почитан чиновник.

Бившият съветски военачалник Евгений Бужински предвижда задаваща се “ограничена” война, предизвикана от Украйна, която Русия ще завоюва в къс период посредством опустошителни въздушни удари.

“Няма да има колони от танкове. Те просто ще унищожат цялата украинска инфраструктура от въздуха”, счита Бужински.

Същевременно Русия трансферира оперативно-тактически ракетни комплекси 9К720 “Искандер-М” от Далечния изток към западната част на територията си, заяви самостоятелната проверяваща група Conflict Intelligence Team.

През последната седмица Русия е трансферирала стотици единици военна техника от Сибир и Далечния изток, в това число реактивни системи за залпов огън “Град” и “Ураган”, танкове, пехотни машини.

“САЩ разполагат с достоверни данни, че Русия приготвя интервенция под непознат байрак, с цел да сътвори мотив за военно навлизане в Украйна”, пък твърди представителят на Пентагона Джон Кърби. Според него Кремъл е подготвил диверсионна група за реализиране на това, което назоваваме “операция под непознат флаг” - интервенция, която би трябвало да наподобява като нахлуване против руснаци или рускоезични жители на украинска територия, с цел да има мотив да нахлуе.

Пресаташето на Кремъл Дмитрий Песков отхвърли тези изказвания.

“До този миг всички тези изказвания имат необоснован темперамент и с нищо не бяха потвърдени”, разяснява Песков. Той добави, че Русия, Съединени американски щати и НАТО са на напълно разнообразни пътища и това е причина за безпокойствие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР