Русия може да използва съвместните военни учения с Беларус, които

...
Русия може да използва съвместните военни учения с Беларус, които
Коментари Харесай

САЩ: Русия може да използва ученията в Беларус, за да нападне Украйна

Русия може да употребява взаимните военни учения с Беларус, които към този момент започнаха на беларуска територия, с цел да нахлуе в Украйна , заяви VoA с позоваване на Държавния департамент на Съединени американски щати. Ученията не престават до края на февруари.

По думите на почитан чиновник, ученията ще дават на Москва спомагателни запаси, благоприятни условия и средства за офанзива против Украйна.

" Владимир Путин е опортюнист и самият той основава такива благоприятни условия ", разяснява представителят на Държавния департамент. Той акцентира, че броят на съветските военни, които към този момент са ситуирани в Беларус за маневрите, надвишава нормалния за такива действия.

Той може да предвещава непрекъснато съветско военно наличие - както на стандартни, по този начин и на нуклеарни сили.
 Отново Беларус плаши НАТО с нуклеарно оръжие
Отново Беларус плаши НАТО с нуклеарно оръжие

Контрамерки на Минск против дейности на Алианса

Прави усещане и времето на осъществяване на маневрите - то дава учредения да се допуска, че Русия може да се стреми под формата на учения да разположи в Беларус войски за евентуална офанзива против Украйна, разяснява събеседникът.

Междувременно пресаташето на Белия дом Джен Псаки предизвести, че има непосредствена опасност за Украйна и дефинира обстановката като изключително рискова. " На настоящия стадий Русия може във всеки миг да нападне Украйна ", уточни тя.

По думите й, американската администрация счита за вероятни всички сюжети.

Според източник от Държавния департамент, сега Лукашенко и доближените до него вземат решение, което може да се отрази на като цяло. Съединени американски щати към този момент нямат подозрения, че режимът на Лукашенко от ден на ден дестабилизира обстановката в района.

Разполагайки свои сили в Беларус, Москва доста доближава войските си до Киев - дистанцията от беларуската граница до столицата на Украйна е малко повече от 90 километра . Ако съветските военни разположат в Беларус ракетни системи за залпов с огромен обхват, те ще могат да поразяват цели покрай Киев, даже без да са на украинска територия, счита Роб Лий, боен анализатор от Института за външнополитически проучвания на Съединени американски щати. Той добавя, че Москва може да разположи и системи за радиоелектронен бойкот , с цел да се опита да наруши радарните и сателитните връзки, употребявани от украинските военни.
 Белият дом предизвести Русия да избере дипломацията
Белият дом предизвести Русия да избере дипломацията

Ако не избере дипломатически път " всяка алтернатива е на масата "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР