Русия може да излезе от зърнената сделкаПостави условие за преговори

...
Русия може да излезе от зърнената сделкаПостави условие за преговори
Коментари Харесай

Путин: Офанзивата на Киев се проваля

Русия може да излезе от зърнената договорка
Постави изискване за договаряния - Западът да спре оръжейните доставки

Украйна блъснала “Нова Каховка ” с американски “HIMARS ”

Широкомащабната контраатака на Украйна не е била сполучлива в нито една област, разгласи съветският президент Владимир Путин, съобщи Ройтерс.

“Украинските човешки жертви са 10 пъти по-големи от тези на Русия ”, уточни Путин. И изброи още, че Украйна е изгубила над 160 от танковете си и 25-30% от машините, доставени от чужбина, до момента в който Русия е изгубила 54 танка.

Данните той показа на диалог в Кремъл късно във вторник с съветски военни репортери и блогъри, който продължи два часа и бе излъчен директно по държавната телевизия.

Пред публицистите президентът акцентира, че Русия е отворена към диалози за мир по отношение на Украйна, само че бе безапелационен, че единственият метод да се приключи спорът е западните страни да спрат с доставките на оръжие за Киев.

Путин за следващ път повтори, че Западът се пробва да разгроми Русия в Украйна. Той сподели, че Москва има собствен личен проект за мир за Украйна, само че не разкри детайлности за него.

Целите на съветската специфична военна интервенция в Украйна могат да еволюират според от обстановката, само че главният им темперамент няма да се промени, увери още съветският президент. И добави, че трябват още въоръжения. “Ясно се видя, че няколко неща липсваха - високоточни муниции, информационно съоръжение, дронове ”, изброи Путин. “Ние ги имаме, само че не в задоволителни количества за жал ”, добави той.

Путин съобщи, че Украйна съзнателно е блъснала язовир “Нова Каховка ” с доставени от Съединени американски щати ракети “HIMARS ”, което обаче, съгласно съветския президент, попречило на украинската контраатака. Взрив в язовира преди повече от седмица провокира сриване на стената му, които пък докара до страховити наводнения, взели над 10 жертви.

Пред военните репортери Путин заяви новината, че Русия обмисля да се отдръпна от договорката за експорт на украинско зърно през Черно море, тъй като Западът е измамил Москва, като не е извършил нито едно от обещанията си съветски аграрни артикули да доближават до международните пазари.

Сделката, която разреши на Украйна да възобнови износа на зърно по море, беше контрактувана с посредничеството на Организация на обединените нации и Турция през юли предходната година. За да убедят Москва да утвърди пакта, бе подписано тригодишно съглашение, в границите на което представителите на Организация на обединените нации се съгласиха да оказват помощ на Русия в износа на храни и торове. Но Путин твърди, че този ангажимент не е бил изпълнен заради коварството на Запада. “За страдание, за следващ път бяхме излъгани - нищо не беше направено във връзка с либерализирането на доставките на наше зърно за задграничните пазари. Имаше доста условия, които западняците трябваше да изпълнят под управлението на Организация на обединените нации. Нищо не беше направено ”, акцентира Путин.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР