Русия може да достави на Беларус военна техника и оръжие

...
Русия може да достави на Беларус военна техника и оръжие
Коментари Харесай

Беларус очаква руска военна техника за над 1 млрд. долара до 2025 година

Русия може да достави на Беларус военна техника и оръжие на стойност над 1 милиарда $ до 2025 година. Това заяви президентът на Беларус Александър Лукашенко, представен от БелТА.

Той сподели още, че по време на диалозите в Кремъл с Владимир Путин обръщат огромно внимание на въпросите на защитата и сигурността.

По думите му, част от техниката, като военни самолети и хеликоптера, към този момент е получена от Минск. Той призна, че сделката с Москва е за в действителност огромно количество въоръжение. Разглеждат се вероятностите за доставка на комплекси С-400 за Беларус, като те са нужни

Също по този начин през днешния ден стана ясно, че съветският президент Владимир Путин има намерение да посети Беларус в средата на октомври , с цел да взе участие в срещата на върха на Оперативно-наблюдателно дело. Тази информация беше доказана пред ТАСС в неделя от прессекретаря на съветския водач Дмитрий Песков.
 Полша разгласи изключително състояние на границата с Беларус
Полша разгласи изключително състояние на границата с Беларус

От началото на август полските граничари са записали повече от 3 000 опита за нелегално навлизане

" Да, има такива проекти ", сподели сбито представителят на Кремъл, само че без да прецизира съответни дати.

Срещата на върха на Оперативно-наблюдателно дело е планувана за 15 октомври в Минск.

Припомняме, че по-рано тази седмица, двамата водачи организираха среща в Москва, по време на която обсъждаха и общ достъп до държавни поръчки.

Руският водач означи тогава, че страните са съумели да реализират съглашения за използване на обща макроикономическа политика, консолидиране на платежни системи и задълбочаване на съдействието в региона на осведомителната сигурност в митническата, данъчната, енергийната и други области.
 Русия и Беларус започнаха
Русия и Беларус започнаха " горещата фаза " на големите военни учения

Учението включва 200 000 бойци

Путин добави, че той и Лукашенко също са се договорили да основат единна методология за хармонизиране на всички косвени налози и да основат орган, който да управлява тези процеси.

Беларус и Русия, в случай че е належащо, могат неотложно да се сближат още повече във военно и политическо отношение. Това съобщи президентът на Беларус Александър Лукашенко.

Беларус и Русия към момента не са решили всички проблематични въпроси на двустранните връзки, само че основата за по-нататъшно придвижване напред е основана, означи Лукашенко.

Припомняме, че и взаимно военно обучение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР