Русия многократно се е оплаквала, че западните медии предлагат частична

...
Русия многократно се е оплаквала, че западните медии предлагат частична
Коментари Харесай

Русия ”дръпна шалтера” на Би Би Си и Дойче веле

Русия неведнъж се е оплаквала, че западните медии оферират частична - и постоянно антируска - картина на света, като в същото време не държат сметка на личните си водачи за опустошителни задгранични войни като тази в Ирак и корупцията.

Руският орган за наблюдаване на връзките през днешния ден съобщи, че е блокирал уебсайтовете на Би Би Си, Гласът на Америка, Радио " Свободна Европа/Радио Свобода ", Дойче веле и други медии.

" Ограничен е достъпът до голям брой осведомителни запаси, които са благосъстоятелност на чужденци ", гласи изказване на органа Роскомнадзор. " Основанията за ограничение на достъпа до тези осведомителни запаси на територията на Руската федерация е тяхното умишленото и редовно разпространяване на материали, съдържащи погрешна информация. "

В изказването се споделя, че медийните организации са разпространявали погрешни данни за " същността на специфичната военна интервенция в Украйна, нейната форма, методите на бойните дейности (атаки против популацията, удари по гражданската инфраструктура), загубите на съветските въоръжени сили и цивилните жертви ".

Би Би Си съобщи, че няма да бъде възпряна от съветските ограничавания.

" Достъпът до точна, самостоятелна информация е главно човешко право, което не би трябвало да бъде отказвано на хората на Русия, милиони от които разчитат на Би Би Си Нюз всяка седмица. Ще продължим напъните си да създадем новините на Би Би Си налични в Русия и в останалата част на света ", се споделя в изказването на медията.

В сряда Би Би Си съобщи, че ще стартира да излъчва четири часа на ден вести на британски език по късовълновото радио в Украйна и в някои елементи на Русия, възраждайки остарялата технология за заобикаляне на държавната цензура, употребена по време на Студената война.

Уебсайтовете на съветски език на Би Би Си и Гласът на Америка през днешния ден не можеха да бъдат отворени, без да се употребява Виртуалната частна мрежа, заяви кореспондент на Ройтерс. Гласът на Америка на британски език беше наличен, само че не и Би Би Си.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР