Русия ли е най-голямата заплаха за сигурността на България -

...
Русия ли е най-голямата заплаха за сигурността на България -
Коментари Харесай

Депутати коментираха Русия ли е най-голямата заплаха за нас

Русия ли е най-голямата опасност за сигурността на България - разясниха депутатите през днешния ден, след отчет на държавното управление, който показва точно Москва измежду главните източници на районна неустойчивост.

"Четох отчета, това е груба неточност - за жалост не е първата, нямам доверие и да е последната, за следващ път ще покажем некомпетентност и се надявам да няма трайни последици. Така разяснява пред Нова тв в Народно събрание депутатът от Българска социалистическа партия за България Антон Кутев констатацията, че българското държавно управление преглежда Русия като една от главните външнополитически закани.

Последните държавни управления демонстрират податливост към антируско въодушевление, а българските политици би трябвало еднообразно добре да приказват и съветски, и британски език.Това че поддържаме и бихме могли да поддържаме връзки с Москва не значи, че се отхвърляме от евроатлантическата посока на България. Напротив, точно това, че сме членове на НАТО и на Европейски Съюз значи, че ние можем да бъдем моста на тези международни сили с Русия и би трябвало да бъдем, тъй като имаме обща история, акцентира Кутев.

Докладът за съветската опасност обективно отразява действителността. Това съобщи през днешния ден депутатът от ПГ на Обединени патриоти Милен Михов пред медиите в Народно събрание.

В отчета са посочени три ясни обстоятелството: първо, засиленото наличие на Русия в Черноморския басейн, на второ място - изострените връзки сред Русия, от една страна, и НАТО и Европейски Съюз от друга, на трето - засилените опити на Русия да образува сфери на въздействие, в това число и в България, уточни Михов.Не би трябвало да си затваряме очите пред тези закани за националната сигурност, добави той. В България НАТО има надалеч по-малко наличие, в сравнение с Русия в Черноморския басейн, отговори той. Никой от нас не е поставял под въпрос положителните връзки с Русия, счита депутатът, съгласно който и в други документи имало сходни заключения по отношение на Русия.За всеки жител е видно, че Студената война се завръща в Европа, сподели Михов.

„ Само с приказки не става - става с действителна политика, прекъсване на съветските планове в България и осъществяване на политика в региона на националната сигурност, която работи и обезврежда опитите за дестабилизиране на България”, изрази отношение и депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров по тематиката.

"Това, което мога да заявя изрично е, че сме задоволени от това, че се посочват нещата с същинските им имена ". Така разяснява през днешния ден на брифинг в Народно събрание ръководителят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов .

И продължи: "Да си призная почтено в елементи не съм прочел Доклада за положението на националната сигурност, тъй като към момента не е гледан и в комисиите. Знаете, че той излезе от Министерски съвет напълно скоро. Всички сме очевидци, че това, което се случи в изборите в Съединени американски щати, във Франция, несъмнено, че не бяхме подминати и ние в България за всичко това, което се направи по време на президентската акция ", уточни Цветанов. Знаете, че имаше доста подправени вести, добре планувана акция за дискредитирането на Европейски Съюз и надали не, че той е нездравословен за България, а стратегическото партньорство със Съединени американски щати е нездравословно за Европейски Съюз. Това са тематики, които са общоизвестни и не би трябвало да им даваме чак толкоз значение.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР