Русия, която трупа войски по украинската граница, трябва разбере, че

...
Русия, която трупа войски по украинската граница, трябва разбере, че
Коментари Харесай

Украйна: Не знаем какво му е в главата на Путин, но Русия трябва да разбере какви човешки загуби може да понесе

Русия, която натрупа войски по украинската граница, би трябвало разбере, че нова нейна офанзива против Украйна ще има доста висока цена, съобщи украинският министър на външните работи Дмитро Кулеба, представен от Ройтерс, съобщи " Медиапул ".

" Главната цел е да бъде възпряна Русия от последващи нападателни дейности. За да стане това, Русия би трябвало ясно да разбере какви политически, стопански и човешки загуби ще понесе тя, при положение на нов стадий от експанзията ", сподели украинският външен министър по малкия екран. Кулеба добави, че Киев " не се пробва да гадае какво е в главата " на съветския президент Владимир Путин, само че се старае да му внуши ясно, че " ново нахлуване против Украйна ще коства прекомерно доста, тъй че е по-добре да не го подхваща ".

В края на предходната седмица шефът на украинската разследваща работа сподели за изданието " Милитари таймс ", че Русия е разположила над 92 хиляди бойци по границата на страната му и се готви да я нападне към края на януари или началото на февруари.

Тази година Украйна, която желае да стане член на НАТО, получи от Съединени американски щати огромно количество боеприпаси и ракети " Джавелин ". Завчера украинският военен флот получи два преоборудвани патрулни катера от бреговата защита на Съединени американски щати като част от пакета военна помощ за 2,5 милиарда $, напомня Ройтерс.

Украйна и Грузия ще вземат участие в срещата на външните министри на страните от НАТО на 30 ноември и 1 декември в латвийската столица Рига, сподели на конференцията Кулеба. По думите му тематиката на съвещанието във формат " 30 плюс 2 " ще е сигурността в Черноморския район, както и ситуацията на украинската граница с Русия.

Досега Съединени американски щати са оказали на Украйна военнотехническа помощ за над 130 милиона $ - оръжия, съоръжение, боеприпаси, кораби, средства за връзка, здравна инсталация и други, заяви Кулеба. Той добави, че Киев още веднъж ще сложи пред Берлин, където ще има ново държавно управление, въпроса за доставката на немски оръжия.

Украйна ще употребява министерското съвещание на страните от ОССЕ в Стокхолм на 2-3 декември, с цел да прокара своята самодейност " Кримска платформа " и да консолидира натиска върху Русия поради анексията на Крим, сподели още Кулеба.

На 23 август в Киев се състоя среща, наречена " Кримска платформа ". Според признатата декларация задачата ѝ е била " да координира интернационалните старания за връщане на Крим в състава на Украйна ". Идеята бе стартирана от украинския президент Володимир Зеленски в тирада пред Общото заседание на Организация на обединените нации през септември предходната година. Външният министър на Русия Сегрей Лавров назова инциативата " сборище, на което Западът ще продължи да подхранва неонацистките и расистките настроения на актуалната украинска власт ".
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР