Русия, която е единствената държава, изпращаща на този етап екипажи

...
Русия, която е единствената държава, изпращаща на този етап екипажи
Коментари Харесай

Русия е взела всички мерки, за да не допусне коронавируса на МКС

Русия, която е единствената страна, изпращаща на този стадий екипажи в орбита, предприе строги ограничения, с цел да не попадне новият ковид на борда на Международната галактическа станция (МКС) с новия екипаж, заяви ТАСС.

Изстрелването на ракета притежател " Союз-2.1а " с пилотирания транспортен съд " Союз МС-16 " и трима космонавти е планувано за 9 април. Основният и дублиращият екипаж са в Звездното градче в Подмосковието, а на 24 март отиват в Байконур.

Там всички космонавти и астронавтите на НАСА ще бъдат под карантина, увери заместител началникът на здравното ръководство на Центъра за подготовка за космонавти Владимир Матвеев. Достъпът до тях ще бъде строго стеснен, ще бъдат лимитирани всичките им " публично значими срещи, включително и обичайните ".

Матвеев даде образец, че в случай че се наложи дублиращият екипаж да участва на стартовия комплекс, космонавтите ще останат в рейса, предава Българска телеграфна агенция. 

Владимир Матвеев посочи, че външни лица ще могат да поддържат връзка с екипажите и намиращите се под карантина експерти от оперативната група единствено през стъкло. Абсолютно неразрешено е напускането на зоната за карантина на всички, които са подложени на рестриктивните мерки.

Възможно е да бъде стеснен броят на хората, които вземат участие в церемонията за издигането на знамената, която обичайно се организира на Байконур няколко дни след идването на екипажите. Той обаче акцентира, че представител на Казахстан ще бъде позволен, както и представители на страните, от които са членовете на екипажа, в тази ситуация Русия и Съединени американски щати.

Преди дни началникът на Центъра за подготовка на космонавти Павел Власов заяви, че като мярка за сигурност против новия ковид е анулирано обичайното посещаване на екипажите на Кремълската стена.

/24 часа

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X
СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР