Русия конфискува паспортите на някои служители, за да ги спре

...
Русия конфискува паспортите на някои служители, за да ги спре
Коментари Харесай

Русия конфискува паспортите на своите официални лица, за да не бягат

Русия конфискува паспортите на някои чиновници, с цел да ги спре да избягат от страната, сочат данни на английското разузнаване, заяви „ Бизнес инсайдер “.

Министерството на защитата на Обединеното кралство заяви в обновено разследващо известие, че " някои длъжностни лица евентуално е трябвало да предадат паспортите си " на Федералната работа за сигурност на Русия (ФСБ).

То съобщи, че " ограниченията евентуално имат за цел да предотвратят бягството или дезертьорството на все по-недоволни чиновници ".

Министерството на защитата дефинира това като разширение на съществуващите ограничения, които съществуват още от руско време и бяха затегнати през 2014 година, когато Русия окупира незаконно украинския полуостров Крим.

То съобщи, че " от началото на съветското навлизане в Украйна съветските държавни чиновници и служащи са обект на все по-строги ограничавания за пътешестване в чужбина ".

Отбелязва се също, че работодателите, които са по-близо до центъра на властта в Русия, " са изправени пред по-строги ограничения; на чиновниците на Кремъл е неразрешено да пътуват в чужбина за всевъзможни развлекателни цели ".

Русия става все по-изолирана, откогато нахлу в Украйна през февруари 2022 година, частично поради западните наказания и рестриктивните мерки за пътешестване.

През март 2022 година то забрани на жителите да напущат Русия с повече от 10 000 $ в брой. А Министерството на защитата на Обединеното кралство съобщи през януари, че Русия е забранила на служащите мигранти с двойно поданство да напущат страната, защото обмисля по-нататъшна военна готовност.

Някои европейски страни не разрешиха достъпа на съветски туристи до териториите си, а доста страни затвориха въздушното си пространство за съветски самолети.

От началото на нашествието някои от съветския хайлайф пътуват до места като Дубай.

Десетки, в случай че не и стотици хиляди млади руснаци напуснаха страната, когато Русия разгласи „ частична “ готовност на резервистите през септември.

Не е ясно какъв брой от тези хора са били публични лица или измежду елита на страната.

Някои публични лица са избягали от Русия и оферират да предадат секрети в подмяна на даване на леговище. Сред тях е и някогашен доктор от съветската шпионска организация, който съобщи, че е събирал секрети, преди да избяга във Франция.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР