Русия, Китай и Иран ще проведат съвместни военноморски учения в

...
Русия, Китай и Иран ще проведат съвместни военноморски учения в
Коментари Харесай

Китай, Иран и Русия обявиха началото на съвместни морски учения в Близкия изток

Русия, Китай и Иран ще проведат взаимни военноморски учения в Оманския залив в Арабско море, съобщава китайското министерство на защитата. Ученията " Пояс на сигурността 2023 " ще продължат до 19 март. Отбелязва се, че китайската войска ще изпрати там ракетния унищожител Nanning.

" В сходство със споразуменията на въоръжените сили на Русия, Китай, Иран и други страни, военноморските сили на Китай, Иран, Русия и други страни ще проведат взаимни военноморски учения " Морски пояс на сигурността 2023 " в Оманския залив от 15 до 19 март ", се споделя в изказване на министерството, оповестено в формалния му профил в обществената мрежа WeChat.

" Учението " Пояс на сигурността 2023 " ще задълбочи практическото съдействие сред военноморските сили на участващите страни, ще показва още повече тяхната подготвеност и дарба за взаимна отбрана на морската сигурност, интензивно ще построи морска общественост с общо бъдеще и ще внесе позитивен подтик, районен мир и непоклатимост ", се споделя в изказване на китайското министерство на защитата.

В края на февруари в Индийския океан се организираха взаимни военноморски маневри на Русия, Китай и Южна Африка. Ученията продължиха три дни, като въоръжените сили организираха артилерийска пукотевица по морска цел, тренировки за освобождение на похитен транспортен съд със заложници и оказване на помощ на бедстващ транспортен съд в морето и на личния състав, плаващ във водата.

Източници: gordonua.com,  ria.ru

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР