Русия категорично отхвърли обвиненията в причастност към смъртта на цивилни

...
Русия категорично отхвърли обвиненията в причастност към смъртта на цивилни
Коментари Харесай

Русия иска спешно заседание на Съвета за сигурност на ООН заради Буча

Русия изрично отхвърли обвиняванията в причастност към гибелта на цивилни в украинския град Буча и изиска незабавно съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Специалисти от съветското министерство на защитата са открили признаци на подправяне на излъчените видеоматериали, съобщи пред публицист представителят на Кремъл Дмитрий Песков и добави:

„ Фактологията и календарната поредност на събитията не приказват в интерес на достоверността на тези изказвания. Категорично отхвърляме всевъзможни обвинявания “.

Песков увери, че Русия ще продължава да упорства въпросът да бъде разискван в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, като уточни:

„ Бихме призовали международните водачи да не бързат с изказванията и с голословните обвинявания, а въпреки всичко да потърсят информация от няколко източника и най-малкото да се вслушат в нашата обосновка...Нашите дипломати ще продължат дейните си напъните да вкарат този въпрос в дневния ред на Съвета за сигурност. Темата е прекомерно сериозна “.

Министърът на външните работи Сергей Лавров назова случилото се в Буча „ инсценировка ” и също изиска привикване на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

„ Поискахме незабавно съвещание на Съвета за сигурност по този съответен въпрос, тъй като съзираме в такива провокации директна опасност за интернационалния мир и сигурност “, съобщи Лавров на среща в Москва със заместник-генералния секретар на Организация на обединените нации по филантропичните въпроси Мартин Грифитс.

Лавров посочи, че съветските войски са напуснали Буча на 30 март, на 31-ви кметът на града е декларирал, че всичко е наред и едвам след два дни се е появила „ постановката, която в този момент се пробват да употребяват за антируски цели “.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР