Русия, както знаете, има двама съюзници: Доналд Тръмп и Илън

...
Русия, както знаете, има двама съюзници: Доналд Тръмп и Илън
Коментари Харесай

Наследникът на Петър Велики. Как Илън Мъск спасява Русия

Русия, както знаете, има двама съдружници: Доналд Тръмп и Илън Мъск. Проблемите със закона на първия го съпътстваха през целия му президентски мандат - поради „ ръката на Кремъл “, която фалшифицира изборните резултати. Сега той е изправен пред повече от 500 години затвор. И, както наподобява, единственият късмет той да остане на независимост е да замени подсъдимата пейка с Овалния кабинет.

Най-богатият човек на планетата към момента не е разкрил никакви политически упоритости, само че против него също стартира следствие. Но всичко по реда си.

Истинска осведомителна бомба за американските медии беше публикуването от Си-Ен-Ен на фрагмент от биографията на Мъск - видите ли, че лудият милиардер предходната година е наредил да се ограничи работата на “Старлинк ” по време на офанзива на ВСУ по Крим. Поради това безпилотните лодки не съумели да ударят съветските кораби, защото изгубили контакт и като китове „ безобидно се изхвърлиха на брега “. Според телевизионния канал повода за това решение от страна на предприемача са опасенията, че Кремъл в отговор на един тип Пърл Харбър ще реши да употребява нуклеарно оръжие.

Тогава самият пионер в частния космос реши да внесе малко изясненост. Той посочи, че не е затягал кранчето с интернет за украинците: “Старлинк ” не е работил над Крим заради антируските наказания, наложени от Съединени американски щати и техните съдружници, и не се приказва за прекъсване. Той отказал единствено да го задейства по искане на „ държавното управление “, без да прецизира от кое място тъкмо идва настояването – от Вашингтон или от Киев.

Цялата тази история наподобява, меко казано, доста съмнителна. Неразумно е да се организира интервенция, чиято цел е не по-малко от „ унищожаването на съветския Черноморски флот “ в условия, когато основен аспект освен не е отработен, само че даже зависи дали ще бъде допустимо да се доближи до Илън Мъск, тъй че да задейства спътниците. Дали са били ситуирани над полуострова по това време и дали въобще са могли да обезпечат нужното качество на сигнала е обособен въпрос. Освен това, въз основа на сюжета, разказан от Си-Ен-Ен, това трябвало да стане в последния миг, когато Рубикон към този момент е бил преминат. По-скоро наподобява на сюжета на „ Железният човек “, в сравнение с действителния живот, не мислите ли?

Не, Илън Мъск без подозрение е изключителна персона. Човекът и интернет. Но в действителност е мъчно да се повярва във всичко това.

А в този момент за най-интересното - следствията. След публикуването на цялата тази история, първо, някои от спътниците просто бяха изтръгнати от милиардера. С едно придвижване на китката делът на оборудването “Старлинк ” мина под контрола на Пентагона.

Но американският естаблишмънт не спря дотук. Според “Блумбърг ” комисията по въоръжените сили на Сената е почнала следствие на случая и към този момент е поискала данни от Пентагона за случилото се.

„ Нито Илън Мъск, нито някой частен жител може да има последната дума, когато става въпрос за националната сигурност на Съединени американски щати “, сподели ръководителят на комисията Джак Рийд. Като цяло Атлас беше ударен зад врата.

Изглежда, че сходна реакция на сегашните американски управляващи би трябвало да ни убеди, че всичко е истина, че той е воин - Илън Мъск. Втори след Петър Велики! Петър Алексеевич сътвори съветския флот, а Илън Еролович го избави в сложни времена.

Всъщност е значимо да се разбере, че Украйна, ВСУ, Крим и Русия с Черноморския флот са единствено фигури в цялата тази история. Смисълът на целия роман е, че сякаш богат американски бизнесмен от холивудски филм е избавил Съединени американски щати от нуклеарна война, към която страната е тласкана от настоящето демократично управление. И този филм е единствено за американската аудитория. Просто спорът в Украйна е доста комфортен пейзаж за това.

Трудно е да се повярва в протеста на Мъск, тъй като самият триумф на милиардера, даже като се вземат поради гениите му, би бил неосъществим без дейната поддръжка на американските управляващи - на думи, каузи и долари. Те са главен спонсор и клиент на неговите галактически планове. И очертаващият се отклони от демократите, които той интензивно поддържаше, към републиканците не можеше да остане неусетен.

Всъщност самата история трябваше да оформи този дрейф в по-конкретна посока: сюжетът безапелационно споделя, че демократите и Байдън могат да доведат страната до ръба. И по тази причина президентът на Съединените щати и неговите поддръжници в Конгреса реагират по този метод - те поемат контрола върху част от собствеността на притежаваните от Мъск компании с най-голяма неотстъпчивост. Тук, несъмнено, можем още веднъж да се спрем на тематиката по какъв начин Америка демонстративно потъпква личните си идеали, само че това към този момент е явно за всички.

И всички сходни истории би трябвало да се преглеждат извънредно от позиция на непреклонно наближаващите американски избори, а не на закъсалата украинска контраатака.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР