Русия извърши нова ракетна атака в Украйна, има множество пострадали

...
Русия извърши нова ракетна атака в Украйна, има множество пострадали
Коментари Харесай

Десетки ранени при руски атаки в Харков, Москва обвини Киев в тероризъм заради удари по Белгород

Русия извърши нова ракетна офанзива в Украйна, има голям брой потърпевши в град Харков. Москва заяви, че броят на жертвите в пограничния Белгород е надхвърлил 20 души и упрекна Киев в " акт на умишлен тероризъм ", предава БНР.

Най-малко 26 души са ранени вследствие на съветски ракетни офанзиви по украинския град Харков. Сред потърпевшите има две деца и един английски публицист, оповестяват локалните управляващи. За един умрял беше обявено и в Херсон.

Взривове са били чути още в Хмелницка и Запорожка област, задействана е противовъздушната защита в разнообразни области на Украйна, в това число в столицата Киев. " За всеки дрон " Шахед ", за всяка съветска ракета, ще има обективна отговорност за терористичната страна ", съобщи украинският президент Володимир Зеленски.

В същото време Русия упрекна Украйна в потреблението на касетъчни муниции при обстрела против съветския град Белгород, при който починаха 21 души, а 111 бяха ранени. Това стана по време на незабавно съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, свикано по искане на Москва.

На съвещанието съветският представител в международната организация Василий Небензя дефинира станалото като " преднамерена и безразборна офанзива ". Небензя показа и кюар код, който съгласно него води към видеоклип с следствията от обстрела и прикани страните да се срещнат с нанесените вреди.

В отговор на обвиняванията на Небензя съдружниците на Украйна обявиха, че отговорността за войната е на съветския президент Владимир Путин. Представителят на Съединени американски щати Джон Кели прикани за отбрана на всички цивилни от всички страни във всеки спор.

" Вместо с мир, Путин избра да означи празниците и да посрещне новата година с офанзива с невиждан брой дронове и ракети против друга страна членка на Организация на обединените нации ".

Представителят на украинската задача в Организация на обединените нации Сергий Дворник съобщи, че, " до момента в който тази война, предизвикана от диктатора на Кремъл, продължава, гибелта и страданието ще продължат да порастват ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР