Русия изтегли силите си от град Херсон по-рано този месец

...
Русия изтегли силите си от град Херсон по-рано този месец
Коментари Харесай

Руските сили обстрелват украинските позиции с артилерия frognews.bg

Русия изтегли силите си от град Херсон по-рано този месец и трансферира част от тях, с цел да укрепи позициите си в източните Донецка и Луганска области.

 

" Най-ожесточените сражения, както и преди, са в Донецка област. Въпреки че през днешния ден имаше по-малко офанзиви заради утежняването на времето, интензивността на съветския обстрел за жалост остава извънредно висока ", сподели Зеленски. " В Луганска област постепенно се придвижваме напред с пердах. Към момента от началото на деня в източната част на страната има съвсем 400 артилерийски офанзиви ", добави той.

 

Зеленски сподели още, че войските в южната част на страната " поредно и доста пресметливо унищожават капацитета на окупаторите ", само че не даде детайлности.

Кирило Тимошенко, заместник-ръководителят на администрацията на Зеленски, съобщи късно нощес, че съветските сили са обстрелвали жилищна постройка в Херсонска област, в Южна Украйна. " Възможно е под руините да има хора. Службите за незабавна помощ работят на мястото на случая ", написа Тимошенко в приложението " Телеграм ". В неотдавна отвоюваната столица на района, град Херсон, продължава да няма електричество, течаща вода и отопление.

 

В събота Киев заяви, че към 60 съветски бойци са били убити при далекобойна артилерийска офанзива в южната част на страната, като това е вторият случай в границите на четири дни, в който Украйна твърди, че е предизвикала многочислени жертви в границите на една офанзива.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР