Русия изстреля през нощта четири ракети по южния украински пристанищен

...
Русия изстреля през нощта четири ракети по южния украински пристанищен
Коментари Харесай

Руски ракетен обстрел срещу Николаев, има жертва

Русия изстреля през нощта четири ракети по южния украински пристанищен град Николаев. При офанзивата отчасти е опустошен жилищен блок и е умрял един човек, съобщи Ройтерс.

Вчера на ракетен обстрел бяха подложени няколко украински града, в това число столицата Киев.

Според очевидци спасители са извадили изпод руините на жилищния блок рано тази заран тялото на стара жена.

Сградата на учебно заведение пострада от силата на гърмежа, оставил голям кратер.

" Ето това прави варварската орда ", съобщи 48-годишната Ирена Сиден, заместник-директор на учебното заведение, застанала пред зданието, до момента в който служащите разчистваха отломките.

" Руснаците са потомци на варварската орда. Те откраднаха нашата история, а в този момент се пробват да откраднат нашата просвета ", прибавя тя.

Руският президент Владимир Путин сподели, че вчерашните ракетни удари против няколко украински града и решението за заледяване на присъединяване в черноморска стратегия за експорт на зърно са отговор на нахлуване с дрон против съветския флот в Крим, за което той упрекна Украйна.

Киев не пое отговорност за офанзивата и отхвърля да употребява коридора за сигурност на зърнената стратегия за военни цели.

Организация на обединените нации съобщи, че нито един транспортен съд със зърно не е употребявал маршрута в Черно море в събота, по времето, когато съгласно Русия са били нападнати нейните кораби.

По темата
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР