Русия изстреля днес близо 110 ракети при една от най-масираните

...
Русия изстреля днес близо 110 ракети при една от най-масираните
Коментари Харесай

Най-малко 10 загинали и 60 ранени в Украйна при масирана руска ракетна атака

Русия изстреля през днешния ден близо 110 ракети при една от най-масираните си въздушни офанзиви против Украйна, само че множеството от тях са били свалени от украинската противовъздушна защита.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 12287
Това сподели украинският президент Володимир Зеленски, представен от Ройтерс. В резултат на масираната въздушна офанзива са убити минимум 10 души, а още минимум 60 са ранени в Киев, както и в южната, западната и източната част на страната, оповестиха локални чиновници. Десетки хора бяха ранени и са нанесени вреди при удар против родилен дом в град Днепър и против жилищни здания в Лвов, Одеса и Харков.

Потвърдена е гибелта на двама души в столицата Киев и се допуска, че има затрупани хора под отломките на склад в града, написа в " Телеграм " кметът Виталий Кличко, съобщи Българска телеграфна агенция. Двама души са убити и в черноморското пристанище Одеса, където има минимум 15 ранени, в това число две деца, след рухване на ракети върху жилищни здания, заяви регионалният губернатор. 

" Можем да назовем това масирана офанзива ", сподели по малкия екран представителят на въздушните сили Юрий Игнат. " Врагът нанесе удари по обществена и сериозна инфраструктура ", сподели украинският министър председател Денис Шмигал.

Въздушните сили на Украйна оповестиха, че при офанзивата са били употребявани хиперзвукови, крилати и балистични ракети, в това число такива, които са извънредно сложни за прехващане.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР