Русия изпраща три нови моторизирани пехотни дивизии в Херсонска и

...
Русия изпраща три нови моторизирани пехотни дивизии в Херсонска и
Коментари Харесай

Русия изпраща още три моторизирани пехотни дивизии в Украйна

Русия изпраща три нови моторизирани пехотни дивизии в Херсонска и Запорожка област, заяви шефът на съветския Генерален щаб Валерий Герасимов, който от предишния месец управлява военните дейности в Украйна, съобщи БНР.

„ Русия нападна без спиране обитаемоте места по фронтовата линия “, съобщи от своя страна украинският президент в обичайното си послание.

Трите нови дивизии ще бъдат ситуирани в Херсонска и Запорожка област, с цел да удържат анексираните територии.

Герасимов добави, че съветската войска ще се приспособява към разширението на НАТО след приемането на Швеция и Финландия. Според него съществува заплаха " Украйна да бъде употребена от Запада " в " хибридна война " против Русия.

Украинският президент Володимир Зеленски съобщи във вечерното си послание, че Русия нападна без спиране обитаемоте места по фронтовата линия. Тежки сражения се водят в Донбас. " Виждаме, че Русия струпва войска, само че знаем по какъв начин да отговорим на това ", увери Зеленски.

Продължава дебатът към доставката на бойни танкове за Украйна.

Украинският външен министър Дмитро Кулеба съобщи, че е реализиран прогрес и „ остават няколко дребни стъпки “ до даването на немски танкове " Леопард ". Върховният представител по външната политика и сигурност на Европейски Съюз Жозеп Борел акцентира след съвещанието на министрите на външните работи в Брюксел, че Германия не блокира износа на танкове " Леопард 2 " за Украйна от други страни.

Междувременно концернът Rheinmetall, който създава танковете, заяви, че може да достави общо 139 танка от двете модификации 1 и 2, само че едвам в края на тази или началото на идната година. Допълнително концернът приготвя 29 танка " Леопард 2 " в границите на плана на Германия за замяна на танкове руско произвеждане за Украйна против доставката на съвременно въоръжение за запълване на недостига. Такива планове има подписани с Чехия, Словакия, Словения и Гърция. 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР