Русия използва цивилни кораби за събиране на разузнавателна информация за

...
Русия използва цивилни кораби за събиране на разузнавателна информация за
Коментари Харесай

Русия използвала цивилни кораби за шпионаж в Северно море

Русия употребява цивилни кораби за събиране на разследваща информация за военна активност и сериозна инфраструктура в Северно море, откри взаимно следствие на датски, финландски, шведски и норвежки публични медии, представени от " Политико ".

Разследването наблюдава десетки съветски проучвателен и риболовни кораби, чиито направления постоянно минават през нефтени и газови полета, покрай вятърни паркове и електроцентрали, както и наоколо до военни полигони - в това число по време на учения на НАТО.

Според норвежката социална телевизия NRK минимум 50 цивилни кораба са взели участие в задачи за събиране на разследваща информация в северните води през последните 10 години.

Ръководителят на норвежката разследваща работа Нилс Андреас Стенсьонес, представен от NRK, сподели, че разследващите действия са били осъществени " в допълнение към нормалната комерсиална активност (на риболовните съдове). "

Разследването на финландската социална телевизия Yle демонстрира по какъв начин океанографският проучвателен транспортен съд " Адмирал Владимирски " е бил употребен за картографиране на сериозна инфраструктура на дъното на Северно море.

Според специалисти и чиновници на разузнаването тези разследващи задачи могат да бъдат първа стъпка към саботиране на сериозна инфраструктура, като телекомуникационни кабели или офшорни вятърни електроцентрали.

Потърсен от медиите, с цел да отговори на обвиняванията, съветският дипломат в Осло Теймураз Рамишвили сподели, че " работата по изследователските планове (е) координирана по дипломатически канали и (е) в сходство с интернационалното законодателство ".

Войната на Русия против Украйна докара до обновяване на страховете измежду европейските страни по отношение на уязвимостта на тяхната сериозна инфраструктура.

Миналия септември газопроводите " Северен поток " 1 и 2, свързващи Русия с Германия през Балтийско море, бяха развалени с подводни детонации, което беше наречено акт на тенденциозен бойкот от шведските и датските управляващи. Въпреки че бяха отправени бързо обвинявания към Русия за взривяването им, виновникът към момента не е разпознат.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР