Русия използва изнасилвания като военна тактика, заяви днес главният прокурор

...
Русия използва изнасилвания като военна тактика, заяви днес главният прокурор
Коментари Харесай

Украинският Гешев: Путин е най-големият военнопрестъпник на 21-и век

Русия употребява изнасилвания като военна тактичност, съобщи през днешния ден основният прокурор на Украйна Ирина Венедиктова. Тя назова съветския президент Владимир Путин " главния военнопрестъпник на 21-и век ", съобщи Ройтерс.

При посещаване в разрушения град Ирпен покрай столицата Киев, който бе окупиран няколко седмици от съветските въоръжени сили, Венедиктова сподели, че събира информация за изнасилвания, изтезания и други военни закононарушения. Има данни за изнасилвания на дами, мъже, деца и стара жена, означи украинската колежка на Иван Гешев.



Попитана на конференция дали изнасилванията са част от умишлена съветска военна тактика, Венедиктова отговори: " Всъщност съм сигурна, че това е тактика. (Целта), несъмнено, е да бъде сплашено гражданското общество... да бъде направено всичко допустимо, с цел да (бъде принудена Украйна да) капитулира. "

Венедиктова не даде съответни детайлности за обвиняванията в обезчестяване, защото някои от жертвите към момента са в Украйна и се опасяват да приказват от боязън, че съветските сили ще се върнат.

ТЕМА преди 37 минути 1200 преди 3 часа 2683 преди 5 часа 762
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР