Русия изостави Армения за Нагорни Карабах, защото подкрепата на Турция

...
Русия изостави Армения за Нагорни Карабах, защото подкрепата на Турция
Коментари Харесай

Керемедчиев: Видя се какво са решили Путин и Ердоган в Сочи. Русия изостави Армения, защото подкрепата на Турция й е по-важна

Русия изостави Армения за Нагорни Карабах, тъй като поддръжката на Турция й е по-важна, съобщи пред Марица Милен Керемедчиев.

" Всъщност се оказа, че при визитата си в Русия турският президент Реджеп Ердоган е разискал много повече тематики с домакина Владимир Путин.

Видя се, че незабавно след тази среща Ердоган разгласи от трибуната на Организация на обединените нации Нагорни Карабах за азерски.

Доста мощно изявление, което е и повода за активирането на военните дейности от страна на Азербайджан.

Явно по време на срещата сред Путин и Ердоган е реализирана договореност Русия да съобщи ползите на Армения в Нагорни Карабах, с цел да може с поддръжката на Турция Азербайджан да предприеме атака и да превземе цялата територия на сепаратистката република.

Тази сделка излиза наяве от дейностите на Баку.

Армения също обръща тил на Русия. Вижда се стопляне на връзките на Ереван със Съединени американски щати - следва взаимно военно обучение на въоръжените сили на двете страни, което провокира доста отрицателно изявление от страна на Москва. Явно Армения се преориентира към Съединени американски щати и вижда, че Русия няма да отбрани ползите - особено в Нагорни Карабах.

Москва го прави поради поддръжката, която получава от Турция, която е главният стопански и финансов хъб на Русия.

През нея минават огромна част от финансовите и икономическите транзакции на Москва.

Освен това Анкара придобива все по-голяма тежест в бъдещите двустранни договаряния, които ще се проведат рано или късно сред Русия и Украйна, за прекъсване на военните дейности.

Така че Анкара сега става незаобиколим фактор в този спор - даже измести Обединените народи като основател на договарянията за обновяване на износа на зърно. Видя се, че Турция има доста по-силни позиции и повече благоприятни условия за реализиране на триумф от Организация на обединените нации. ", уточни дипломатът.

Продължение 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР