Русия издаде заповед за арест на съдия от Международния наказателен

...
Русия издаде заповед за арест на съдия от Международния наказателен
Коментари Харесай

Русия обяви за издирване съдия, наредил ареста на Путин

Русия издаде заповед за арест на арбитър от Международния углавен съд (МНС), който през март издаде заповед за ареста на президента Владимир Путин по обвинявания във военни закононарушения, заяви съветската държавна осведомителна организация ТАСС в сряда.
Прочетете още
Съдия Серхио Херардо Угалде Годинес е " търсена по член от Наказателния кодекс на Руската федерация " в онлайн базата данни на съветското вътрешно министерство, само че без споменаване на нейното хипотетично закононарушение.

Съдия Годинес е по генезис от Коста Рика и е член на МНС от 2021 година с деветгодишен мандат. Работи в отдела за предсъдебно произвеждане на съда.

Русия сложи по-голямата част от управлението на Международния углавен съд в листата си за търсене, откакто през март Съдът издаде заповеди за арест на Путин и детския омбудсман Мария Лвова-Белова, обвинявайки ги в нелегално депортиране на стотици деца от Украйна, което е военно закононарушение.

Решението на съда задължава управляващите в страните под юрисдикцията на съда да арестуват Путин и Лвова-Белова още на границите си. След издаването на заповедта съветският президент е стеснен в пътуванията си единствено до страни, които не признават МНС, измежду които към този момент посетени от съветския президент Китай, Киргизстан. Той обаче беше заставен да откаже присъединяване в срещата на върха на страните от БРИКС в Южна Африка, защото управляващите не му осигуриха цялост поради уговорките си към съда в Хага.

Русия признава, че е трансферирала хиляди деца от Украйна, само че споделя, че това е направено извънредно за отбрана на сираци и деца, изоставени във военната зона, напомня Ройтерс.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР