Русия издаде указ за забрана на продажбите на петрол на

...
Русия издаде указ за забрана на продажбите на петрол на
Коментари Харесай

Русия забрани износа на петрол за страни с ценови таван

Русия издаде декрет за възбрана на продажбите на нефт на страни и компании, които съблюдават ценовия таван, контрактуван от западните страни в отговор на офанзивата на Москва в Украйна.

" Забраняват се доставките на съветски петрол и нефтопродукти на задгранични юридически и физически лица, в случай че в договорите за тези доставки директно или индиректно " се употребява ценови таван, се споделя в президентския декрет.

Указът ще бъде в действие от 1 февруари до 1 юли.

В него се прибавя, че възбраната може да бъде анулирана в обособени случаи въз основа на " особено решение " на съветския президент Владимир Путин.

Ценовият таван от 60 $ за барел, контрактуван от Европейския съюз, Г-7 и Австралия, влезе в действие при започване на декември и има за цел да ограничи приходите на Русия, като в същото време подсигурява, че Москва ще продължи да доставя международния пазар.

Въведен дружно с ембаргото на Европейски Съюз върху морските доставки на съветски недопечен нефт, таванът има за цел да подсигурява, че Русия не може да заобиколи ембаргото, като продава своя нефт на трети страни на високи цени.

Русия съобщи, че ограничаването няма да повлияе на военната ѝ акция в Украйна и изрази убеденост, че ще откри нови купувачи. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР