Русия издаде днес заповед за арест на Олег Навални, брата

...
Русия издаде днес заповед за арест на Олег Навални, брата
Коментари Харесай

Арестуват и брата на Навални, какво се случва

Русия издаде през днешния ден заповед за арест на Олег Навални, брата на опозиционера Алексей Навални, упрекнат, че е нарушил условна присъда. Затворническата администрация упорства той да бъде лишен от независимост, съобщи Франс прес.

Заповедта е издадена ден откакто Алексей Навални, върл зложелател на Кремъл, излежаващ присъда за машинация, която съгласно него е политическа, бе включен в листата на " терористите и екстремистите " на фона на безмилостните репресии против критици на властта в Русия през последните две години.

Името на 38-годишния Олег Навални към този момент е в листата на лицата, търсени от съветското вътрешно министерство за престъпни закононарушения.

Олег Навални бе наказан през август на една година затвор условно по дело за нарушавания на санитарните правила, свързани с коронавирусната пандемия, защото през януари 2021 година призовавал сънародниците си да вземат участие в демонстрации с искане за освобождение на брат му.
Адвокатът му Никос Параскевов съобщи пред Интерфакс, че заповедта за арест е издадена, тъй като полицията не разкрила Олег Навални в жилището му. Той сподели, че не знае дали последният е напуснал страната като множеството съратници на неговия брат.

В понеделник московски съд записва искане от затворническите управляващи за превръщане на условната присъда на Олег Навални в ефикасна. Според уеб страницата на съда то следва да бъде прегледано на 18 февруари.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР