Русия иска да сложи край на войната, разпалена от Запада

...
Русия иска да сложи край на войната, разпалена от Запада
Коментари Харесай

Путин искал да сложи край на войната, но повече - териториите от Украйна

Русия желае да постави завършек на войната, разпалена от Запада и спътниците му в Украйна.

Това сподели съветският президент Владимир Путин във второ видеообръщение пред участниците в срещата на върха на страните от БРИКС , съобщи Ройтерс.

В речта си пред водачите на Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка Путин повтори нормалната си теза, че войната е била насилствен отговор на дейностите на Киев и Запада ", които разпалили " война жестока, война за изтребване, в продължение на осем години " против следените сега от Русия украински области. 

Русия неведнъж е казвала, че е отворена за договаряния за преустановяване на 18-месечната война, само че само ако те регистрират " новите действителности " със мощ да причислят към своята територия една пета от тази на Украйна. 

Агенцията отбелязва, че Путин е употребявал срещата на върха на БРИКС, с цел да оправдае войната и да изкаже хвалба за групата, че " се явява като контраст на световната преобладаваща роля на Съединени американски щати ".

" Действията ни в Украйна са подбудени единствено от едно – да сложим завършек на тази война, която бе разпалена от Запада и спътниците му в Украйна против хората, живеещи в Донбас ", добави Путин.

Киев упорства за възобновяване на цялата си територия и евакуиране на съветските войски, напомня Ройтерс.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР