Русия иска да намали зависимостта си от долара и намалява

...
Русия иска да намали зависимостта си от долара и намалява
Коментари Харесай

Лавров: САЩ активно помагат на Русия да скъса със зависимостта си от долара

Русия желае да понижи зависимостта си от $ и понижава фрапантно запасите си в тази валута. Това заяви съветският външен министър Сергей Лавров, представен от RT.

" Стремим се да понижим зависимостта си от $ и американците ни оказват помощ интензивно за задачата, защото вършат всичко допустимо, с цел да подкопаят доверието в тази валута и да я създадат рискова за интернационалните разплащания освен за Русия, само че и за всяка друга страна в света ", акцентира той.

Лавров уточни, че съветските управляващи предизвикват " прехода към заплащане с националната валута и това стартира да поражда в Запада притеснителни полемики измежду политолози и икономисти ". По негови думи съветските стопански оператори " усещат облекчение при разрешаването на въпросите, свързани с финансовите транзакции ".

Този месец стана ясно, че Централната банка на Русия е понижила от 22,2% на 16,4% съотношението на $ в интернационалния запас на страната за интервала от 30 юни 2020 година до 30 юни 2021 година Същевременно златният запас е намалял от 22,9% на 21,7%.

От друга страна, делът на други задгранични валути в интернационалния запас на Русия е повишен: еврото - от 29,5% на 32%, юанът - от 12,2% на 13,1%, и английската лира - от 5,9% на 6,5%.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР