Русия иска да използва Коледа като прикритие, за да спре

...
Русия иска да използва Коледа като прикритие, за да спре
Коментари Харесай

Зеленски обвини Путин, че иска да използва Коледа „като прикритие“

Русия желае да " употребява Коледа като прикритие ", с цел да спре настъплението на украинската войска в в източната част на Донбас.
Така президентът на Украйна Володимир Зеленски отговори в нормалното си нощно изказване на съветския президент Владимир Путин, който разпореди 36-часово преустановяване на огъня, считано от петък на обяд след апела на патриарха на Руската православна черква Кирил за определяне на помирение по време на Коледа.
" Сега те желаят да употребяват Коледа като прикритие, въпреки и за малко, с цел да спрат напредването на нашите момчета в Донбас и да докарат съоръжение, муниции и мобилизирани военни по-близо до нашите позиции, " съобщи Зеленски.

" Какво ще им донесе това? Само следващото нарастване на общите им загуби ", добави украинският президент.
Той сподели също по този начин, че " целият свят знае по какъв начин Кремъл употребява спиранията във войната, с цел да продължи войната с нова мощ “.
  Зеленски напомни, че украинската Формула за мир е показана на 15 ноември, като една от точките ѝ планува евакуиране на съветските окупационни войски от Украйна.
Войната " ще завърши или когато вашите бойци се изтеглят, или когато ние ги изхвърлим ", съобщи украинският президент.
Той сподели, че Русия към този момент е изгубила " съвсем 110 000 " бойци, убити в тази война, почнала на 24 февруари предходната година.
„ Тези, които продължиха терора против страната ни и изпратиха всичките си хора на кръвопролитие, отказвайки предложенията ни да спрат експанзията, несъмнено не ценят живота и несъмнено не търсят мир “, акцентира още Зеленски.


Във пост във Фейсбук към видеообръщението си Зеленски показва признателност към американския президент Джо Байдън и немския канцлер Олаф Шолц за решението им Съединени американски щати и Германия да доставят на Украйна спомагателна военна помощ. 
Съединени американски щати ще дават бойни машини на пехотата " Брадли ", а Германия - бойни машини на пехотата " Мардер ", споделиха двете страни в взаимно изказване, направено след телефонен диалог сред Байдън и Шолц, заяви Reuters.
Германия ще даде и още една система за противовъздушна защита " Пейтриът " след дарената от Вашингтон предишния месец, се споделя още в изказването. В него се отбелязва, че двете страни ще приветстват " спомагателни дарения от ракети за противовъздушна защита и бойни машини " от страна на съдружниците.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР