Русия има възможност да комбинира атомни турбинни генератори с дронова

...
Русия има възможност да комбинира атомни турбинни генератори с дронова
Коментари Харесай

Forbes: При руснаците атомни подводни дронове ще се появят по-бързо, отколкото при Запада

Русия има опция да комбинира атомни турбинни генератори с дронова технология, с цел да сътвори първата в света ударна необитаема атомна подводница, до момента в който Западът към момента няма такава технология.

Според Forbes, атомните подводни дронове имат както плюсове, по този начин и минуси, без значение дали е добра или неприятна концепция да има такива апарати, такива машини ще се появят в съветския флот доста по-рано, в сравнение с в която и да е западна страна.

Ефективността на американските подводници се състои в тяхната самостоятелност и огромен екип, който може бързо да се оправи с изключителни обстановки, написа "Поглед инфо ".

Руските подводници имат по-малки екипи и като предписание техните подводници не могат да бъдат в морето толкоз дълго време, само че съгласно Forbes, в случай че революцията в робототехническата промишленост стартира да тласне света към основаване на подводници без екипаж на борда, тогава Русия ще има преимущество.

Според изданието Русия влага в създаването и основаването на изцяло автоматизирани нуклеарни реактори за подводни апарати. Москва има междуконтинентално самостоятелно торпедо „ Посейдон “, оборудвано с атомна енергийна установка и нуклеарна бойна глава.

Често това устройство се назовава дрон, само че в действителност това е оръжие, защото е проектирано за еднопосочен маршрут и няма характерностите, нужни за подводниците за осъществяване на естествени интервенции.

Също по този начин в Русия има още един самостоятелен подводен реактор, планиран за непрекъснати интервенции. Автономният атомен турбинен генератор е планиран да доставя с електричество инфраструктурата, ситуирана на дъното на морето, обаче, конструкторското бюро „ Малахит “ предложи да се употребява тази апаратура на стандартни подводници.

Такава „ обслужваща подводница “ ще има личен екип, само че членовете й ще извършват други задания.

Самото устройство и неговата двигателна система ще бъдат изцяло автоматизирани и няма да се нуждаят от наличието на човек.

Така, написа създателят на публикацията, през днешния ден Русия има опция да комбинира атомните турбинни генератори с дронова технология, с цел да сътвори първата в света необитаема ударна атомна подводница.

И макар че опциите на такава самостоятелна ударна подводница ще бъдат лимитирани в съпоставяне със съществуващите ударни атомни подводници, те ще имат преимуществото на неограничената дълготрайност на своите задачи, по-ниската стойност, а също могат да бъдат и разходен материал.

Както заключава изданието, актуалните западни нуклеарни реактори са проектирани за подводници с екипаж на борда, тъй че ще отнеме доста време и пари, с цел да се проектира изцяло нов реактор.

Следователно, без значение от това дали концепцията за разполагане на изцяло необслужвани атомни реактори на самостоятелни подводници е добра или неприятна, сходни устройства в съветския флот ще могат да се видят доста преди да се появят в някоя западна страна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР